Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O emisiji Drukčije

Plinio Cuccurin: Obersnel se boji drugačijih

PLINIO CUCCURIN
Duško Marušić/Pixsell
29.09.2010.
u 16:42

Iz retorike i tvrdnji gospodina Obersnela jasno je da njemu ne odgovara nikakvo javno izražavanje stavova, ideja ili komentara, bila riječ o političkim, gospodarskim ili društvenim, koji su drugačiji od njegovih - kaže Cuccurin.

Sasvim je razvidno da se gospodin Obersnel boji otvaranja pitanja o današnjim gospodarskim i društvenim prilikama u Rijeci i okolici. Boji se mogućnosti da bi itko drugi progovorio o onome što bi se moglo napraviti, kao i što je to što zapravo muči građane Rijeke i županije. Iz retorike i tvrdnji gospodina Obersnela jasno je da njemu ne odgovara nikakvo javno izražavanje stavova, ideja ili komentara, bila riječ o političkim, gospodarskim ili društvenim, koji su drugačiji od njegovih - odgovara Plinio Cuccurin u svom priopćenju Obersnelu na njegovu današnju konferenciju za novinare.

- Žalosno je što se u današnje vrijeme na ovako agresivan način može vršiti pritisak na neovisne medije. Pritom lokalna televizija ostaje nemoćna, pa čak i postiđena, jer pritisak političkih moćnika na lokalne medije uvijek završava loše za uredništvo, novinare osobno ili ekonomsku održivost medija, a često je u pitanju i samo produženje koncesije - kaže uime udruge građana Ladonja Cuccurin.

On tvrdi da je potpuno nejasno zašto se gospodin Obersnel boji emisije "Drukčije“ i zašto bi je želio ukloniti s Kanala Ri.

- Možda ne želi da do njegovih sugrađana dođu kvalitetna rješenja, zanimljive ideje, dobri prijedlozi za rješavanje problema lokalne zajednice i dobri primjeri kako se to može napraviti - kaže Cuccurin.

Ključne riječi

Komentara 1

MU
mala ulica
10:58 02.10.2010.

Žarko želim cijeloj Lijepoj Našoj da se politika vodi po načelu morala i etike za cjelokupno društveno dobro. Sprid Ladonjine hiže je čisto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije