Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za brodogradilište

Plinio Cuccurin lobira za budućnost Uljanika

plinio cucurin
PIXSELL
04.07.2010.
u 13:02

Zato, prije, nego nas iznenade novosti na tržištu Europe, “Ladonja“ poziva i hrvatsku Vladu da osigura sve potrebne uvjete za nastavak poslovanja “Uljanika”, a u privatizaciju da maksilmalno uključi radnike.

Krajnje je vrijeme za političku, ali i sve ostale potrebne podrške prije zadnjih pregovora za EU, drži predsjednik Ladonje.

Čelnik u Istri oporbene “Ladonje“ Plinio Cuccurin drži da je pet do dvanaest da skupština istarske županije i službeno stane iz budućnost “Uljanika” našeg najvitalnijeg brodogradilišta koje zapošljava 3000 radnika, a posredno još toliko.

“Predlažemo da skupština županije podupre napore uprave i radnika Uljanika koji žele očuvati i unaprijediti brodogradnju i povećati konkuretnost na svjetskom tržištu.“
Politička podrška Istre je bitna, kazao je Cuccurin u vremenima pred završnu fazu pregovora Hrvatske za ulazak u EU.

“Pitanje tržišnog natjecanja možda će biti zadnje poglavlje Hrvatske za ulazak u EU, a još ne znamo koja su mjerila kada je posrijedi brodogradnja - ustvrdio je predsjednik “Ladonje“ i izrazio sumnju da bi možda mjerila za brodogradnju mogla biti i teško prihvatljiva.

Zato, prije, nego nas iznenade novosti na tržištu Europe, “Ladonja“ poziva i hrvatsku Vladu da osigura sve potrebne uvjete za nastavak poslovanja “Uljanika” , a u privatizaciju da maksilmalno uključi radnike.

Cuccurin apelira na Vladu da u državnom proračunu, naročito nakon članstva u EU, Uljaniku osigura poticaje za razvoj, istraživanje i inovacije kako bi pulsko brodogradilište poznato po gradnju jaružala i drugih sofiscitiranih brodova, imalo iste šanse na europskom i svjetskom tržištu.

Moguće nove vlasnika “Uljanika” Cuccurin nije komentirao ali je kazao da podupire napore Uprave i radnika. Donedavno se špekuliralo da će kupac biti konzorcij u kojem su Uljanik plovidba i Tankerska plovidba, te Danko Končar.
Govorilo se i o interesu članove Uprave da postanu vlasnicima pulskog brodogradilišta koje ima zavidnu poziciju izgradnjom sofiscitranih jaružala i kobiniranih brodova za prijevoz automobila i kontejnera.

Lani je Uljanik ima dobiti od približno 10 milijuna eura. Na upite novinara o Brijuni rivijeri Cuccurin je ocijenio da je to pitanje još neriješeno jer nema konsenzusa politike i građana.

Zatražen da komentira kupnju zemljišta na Barbarigi i Dragoneri za što je Končareva tvrtka izdvojila približno 51 milijun eura, predsjednik “Ladonje“ je pozvao građane Vodnjana (područja gdje se nalaze ti tereni) da izvide kolika je korist njihova grada od te trgovine te koliko se isplatilo poljoprivredno zamljište pretvarati i građevinsko.

Pozdravio je susret hrvatskog i slovenskog predsjednika ovih dana u Buzetu. “Predsjednik Josipović je pokazao novo lice vođenja politike dobrosusjedstva i razriješenja problema iz prošlosti. To može samo biti na korist Hrvatskoj“ ocijenio je Cuccurin.

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:12 04.07.2010.

Plinio Cuccurin --------je budućnost istre!

OB
-obrisani-
20:40 04.07.2010.

e ma sve samo ne ids anti hrvatska i separatistička bagra u kojoj su svi do jednoga zaposleni preko veze u tjelima istre i koji žive ko pijani miljarderi a srbi i talijani ih dole podržavaju zato jer za njih rade prljav posao i odnarođuju hrvatsku istru pošten narod sa bagrom na čelu

DU
Deleted user
20:42 04.07.2010.

ja bih rekao da je plinio prošlost sovjetskog saveza. ova spika mi je baš draga - namlatio je lovu u tdr-u, krčmeći monopol koji je zatvorio dvije tvornice, spriječio otvaranje dvije nove i ostavio oko 2000 ljudi bez posla uu cijeloj hrvatskoj, a sam je \"pun k\'o brod\" ... i sad mu je \"ingeniozni\" plan tražiti dodatnu državnu dotaciju za uljanik!! i to u trentuku kad i teži slučajevi autista mogu pojmiti da je državna blagajna prazna do dna. što je važnije da bi se postalo hrvatskim političarem: biti idiot, biti bešćutan ili prosto biti svinja---?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije