Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVLJANJE CIJENA

Plin poskupio šest puta, doznajemo moguće mjere: Obustave i smanjivanje temperature u stanu za jedan stupanj

05.10.2021.
u 09:00

Cijene plina i električne energije toliko rastu i doprinose visokoj inflaciji, koja je u eurozoni u rujnu bila 3,4 posto, da su ministri financija eurozone jučer imali prvu raspravu o tome kakve mjere države članice trebaju uvoditi ove zime za pomoć energetski najranjivijim kućanstvima te kako bi cijela ova situacija mogla utjecati na državne proračune za sljedeću godinu. Europa komisija sprema dokument, doznajemo koje su moguće mjere.

Ključne riječi

Komentara 65

ST
stefj
09:32 05.10.2021.

A građani su mislili da njih neće "dodirnuti" zelena politika. Sve će to građani masno, masno platiti... Da bi "zeleno" bilo imalo isplativo, energenti moraju drastično poskupiti. Interesantno je da se to moglo pretpostaviti preda 2-3 godine kada se pričalo o obnovljivim izvorima i el. automobilima. Kada sam to komentirao, onda me ekipa napadala da nisam normalan... Eto, i to je došlo na red, skupa struja, iznimno skup plin i gorivo. I tako su globalni igrači opet iskoristili aktiviste, zatim i mase za svoju korist. Cijelu industriju će reorganizirati na trošak građana. Naravno da EU tu prednjači, ljudima u EU je najlakše prodati takve ideje. Nije bilo teško koristiti i bolesnu djecu u te svrhe... Hrvatska tu nema puno utjecaja, to određuju globalni igrači. Jedino što se može napraviti, jest probati osigurati vlastitu proizvodnju struje, ako će to izvana dozvoliti... Najbolje i najčišće i najjeftinije rješenje bilo bi izgraditi 2-3 nuklearke i time dugoročno riješiti problem. No, to je razina SF-a za Hrvatsku, nismo mi Francuska...

RO
romobil
10:24 05.10.2021.

A propagandnoj floskuli o "najjeftijem grijanju" od prije 20 godina očito istekao rok ..

ZA
zagabria111
09:51 05.10.2021.

Nečuveno!! To nam je zahvalnost je zato jer smo prijateljski sa Rusijom i imamo PPD koje nas opskrbljuje plinom, a Rusima smo poklonili pola ekonomije. Jasno je da proizvodnja plina nije poskupjela jer nema šta poskupjeti nego nas hebu u zdrav mozak. Ova Europa odlazi u onu stvar a zapadne zemlje prvo će se pobrinuti za sebe kao Njemačka sa Sjevernim tokom a mi smo pušteni niz vodu. EU će ispasti jednako loše po nas kao Jugoslavija, a još uvodimo Euro da bude gore. Morati ćemo birati vlast koja radi za Hrvatsku a ne za Bruxelles

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?