Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vriejdan mil. eura

Pleternica: Otvoren Tehnologijsko inovacijski centar s inkubatorom

inkubator,pleternica,portal
Duško Mirković/PIXSELL
15.05.2013.
u 15:27

Grad Pleternica zajedno s Požeško-slavonskom županijom i Poljoprivrednim fakultetom iz Osijeka kao svojim partnerima ovaj projekt su aplicirali za sredstva iz EU fondova iz kojih su dobili više od 60 posto sredstava.

U Pleternici je danas otvoren Tehnologijsko inovacijski centar s inkubatorom za razvoj ruralnog gospodarstva i poduzetništva, vrijedan preko milijun eura. Grad Pleternica zajedno s Požeško-slavonskom županijom i Poljoprivrednim fakultetom iz Osijeka kao svojim partnerima ovaj projekt su aplicirali za sredstva iz EU fondova iz kojih su dobili više od 60 posto sredstava.

- Za naš grad ovaj projekt znači jako puno. Izgradili smo poduzetničku zonu u kojoj imamo 30 hektara raspoloživog zemljišta za investitore. Željeli smo otići korak dalje i napraviti ovaj projekt za smještaj poduzetnika početnika kako bismo još više potaknuli razvoj poduzetništva na području Pleternice – istaknula je Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice.

U zgradi Centra nalazi se, kazala je, sedam ureda, od kojih je šest predviđeno za poduzetnike početnike, a u sedmom će biti smještena služba koja će svim poduzetnicima biti na usluzi, ne samo onima u Centru nego i svima na području Pleternice. Tu su i dvije poduzetničke hale, svaka od 200 četvornih metara gdje će biti smješteni poduzetnici koji će biti vezani uz određenu proizvodnju.

 U zgradi je i konferencijska dvorana gdje će se održavati sastanci, različite edukacije i seminari. U prizemlju je informatička učionica koja će poduzetnicima pružiti potrebnu informatičku naobrazbu. U Centru se nalaze već tri tvrtke, od kojih će jedna uskoro početi u industrijskoj zoni graditi biopostrojenje za proizvodnju električne energije. Franjo Lucić pleternički gradonačelnik dodao je kako razmišljaju da ovaj inkubator u narednom vremenu prošire.

- Kroz ovaj inkubator i poduzetničku zonu želimo smanjiti nezaposlenost na svome području. Ovo je samo jedan u nizu projekata našeg grada iz predpristupnih fondova, a već imamo ideju kako iskoristiti sredstva iz strukturnih i kohezijskih fondova kada uđemo u EU – najavio je Lucić. Župan Marijan Aladrović pohvalio je ovaj projekt u kojem je kao partner sudjelovala i županija te istaknuo kako se nada da će grad Pleternica kao i do sada znati iskoristi sredstva iz brojnih izvora koja stoje na raspolaganju. Puštanjem balona od strane župana, gradonačelnika i njegove zamjenice na prigodan način je otvoren Centar kojeg je zatim i blagoslovio đakon Boris Divković.

>>U Pleternici uskoro novi vrtić, roditelji više neće čekati na mjesto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije