Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noć muzeja

Plesom pokazali da se u galerijama i najmlađi mogu dobro zabavljati

muezj3
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/5
29.01.2012.
u 12:35

U Ogulinu je najmlađe oduševila pričaonica bajki Ivane Brlić Mažuranić, Udruga Kovin je pripremila izložbu starinskih pribora za jelo, recepata...

Razgledavanje stalnog postava, zanimljivo predavanje o jednom od najpoznatijih graditelja Karlovca, Nikoli Mariću, nastup etno-zvijezda Singrlica, prezentacija novog karlovačkog Vatrogasnog mueza, druženje s umjetnicom Anabel Zanza, neka su od događanja iz Noći muzeja u kojoj su i ove godine uživali brojni Karlovčani. Karlovački Gradski muzej i Galarije Vjekoslav Karas ponudile su niz zanimljivosti za sve generacije.

Najmlađi su posebno uživali u dječjoj plesnoj večeri u sklopu koje su im predstavljeni Sportsko rekreacijski plesni klub CasaBlanka, River Dance Karlovac, Plesni studio eMotion, Break school by Don Kiki, najbolji hrvatski salsa klubovi i mnogi drugi.

- Zabavnim programom u vidu atraktivnih glazbenih i plesnih nastupa i animacija željeli smo ukazati da su muzeji i galerije mjesta druženja i zabave što mlađe generacije pomalo zaboravljaju. Željeli smo također privući i one koji još nisu nikad ili su nekad davno posjetili muzejsku ili galerijsku izložbu - rekla je ravnateljica Gradskog muzeja Karlovac Hrvojka Božić. Osim Karlovčana, u Noći muzeja uživali su i stanovnici Ogulina i Generalskog Stola.

Tako je ogulinski zavičajni muzej prezentirao novi odjel– spomen sobu poginulih, umrlih i nestalih branitelja Domovinskog rata. Uz stalni postav, posjetitelji su mogli razgledati i izložbu starih razglednica te izložbu astro-fotografija. Održana su i predavanja o alpinizmu i 'ogulinskom slikaru za sva vremena' Dinku Galetiću. Najmlađe je oduševila  pričaonice bajki Ivane Brlić Mažuranić, a u glazbenom su dijelu programa nastupili  KUD Klek i DJ Kike.

Udruga Kovin u Generalskom Stolu pripremila je izložbu starinskog pribora za jelo, recepata i knjiga za kuhanje, svojevrsnih dokumenata prošlih vremena, predmeta materijalne i duhovne baštine naroda ovoga kraja. Poticaj za ovakav izbor bila je i 120. obljetnica rođenja autorice brojnih domaćinskih priručnika i kuharica, ugledne učiteljice i odgojiteljice Mire Vučetić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije