Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suvremeni ples

Plesni koraci i na rijeci Korani, publika u čamcima

ples1
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/2
02.04.2014.
u 11:53

Nakon uspješno završenog proljetnog izdanja Karlovac Dance Festivala, priprema se i ljetno

Zadovoljna sam reakcijom publike, koja je pohvalila izbor predstave. Izvrsnim se pokazao i “Kritički parkour” tako da ćemo nastaviti s takvom vrstom edukacije. Međutim, zabrinjavajuće je što su u pravilu produkcije karlovačkih studija pune, ali kod ovakvih događanja plesača u publici nema, kao i kada su u pitanju radionice – upozorila je Melita Spahić Bezjak nakon završetka četvrtog izdanja Karlovac Dance Festivala.

Koncert za plesače

U tri dana Karlovčani su imali priliku uživati u predstavama “Anything” i “Same, difference, again”. Njihova reakcija pokazala je da gradu itekako trebaju takva događanja. Održana je i plesna radionica i susret s umjetnicima, predavanje Maje Đurinović “Sve Milanino vrijeme”, koncert za plesače, okrugli stol...

Velika je vrijednost Festivala suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti što u Karlovac dovodi eminentne umjetnike. Stoga domaćinima gode i pohvale članova Salzburg Experimental Academy of Dance. Nastupajući u brojnim državama dio svog znanja pokazali su i prenijeli Karlovčanima čijom su reakcijom itekako zadovoljni.

I dok su dojmovi o proljetnom izdanju još svježi, polako se priprema i ljetno. Upravo je to jedna od novina Karlovac Dance Festivala, koje će se sada održavati četiri puta godišnje.

Suradnja sa Clarkom

– Ljeto će biti malo drugačije koncipirano. Više ćemo će se fokusirati na umjetničke radionice, kao i predavanja na otvorenom. Nastavit ćemo raditi i na projektu, koji zapravo potičem od početka festivala, a to je predstava na rijeci Korani.

Događala bi se na plaži, u vodi, a publika bi bila u čamcima – najavljuje Spahić Bezjak zanimljivi budući projekt. Ostvarena je suradnja s koreografom Robertom Clarkom koji bi radio na predstavi, čija se premijera planira sljedeće godine. Svi gosti obično su i voditelji radionic na kojima se može proširiti temeljno teoretsko znanje.

Stoga ovakva događanja itekako mogu oplemeniti sve one koji se bave plesnom umjetnošću, a u Karlovcu ih ima mnogo. Za očekivati je da već sljedeći put zauzmu sjedalo više u publici i obogate stečena znanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije