Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenum: 70 posto studenata Filozofskog protiv ugovora s KBF-om

"Očekujemo od Uprave Fakulteta da sada, nakon rezultata istraživanja, odustane od prijedloga"
24. svibnja 2016. u 20:58 28 komentara 764 prikaza
Filozofski fakultet u Zagrebu
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu danas je priopćio da rezultati ispitivanja pokazuju da su studenti Filozofskog fakulteta protiv sklapanja ugovora o zajedničkim dvopredmetnim studijima između Filozofskog i Katoličko bogoslovnog fakulteta, poručujući da sada očekuju od Uprave Fakulteta da odustane od prijedloga.

Dekan KBF-a Tonči Matulić ranije je odbacio optužbe da se radi o integraciji i klerikalizaciji.

Kako navodi Plenum u današnjem priopćenju, 70,3 posto ispitanih studenata izjasnilo se protiv sklapanja tih ugovora, 20,1 posto studenata podržalo bi ugovor uz ispunjavanje određenih uvjeta, 5 posto je neodlučnih, a 1,5 posto studenata podržava sklapanje ugovora. U Plenumu navode da je ispitivanje provelo Studentsko vijeće "u skladu s dobrom znanstvenom praksom" na "više nego reprezentativnom uzorku" od 2070 studenata.

"Skidanje transparenata, koje su studenti postavili na pročelje fakulteta, pokazatelj je ne samo straha od argumentacije i istine, već i aktivne borbe protiv studentskog mišljenja te napad na slobodu izražavanja, a u krajnjoj liniji izraz je i lošeg ukusa. Očekujemo od Uprave Fakulteta da sada, nakon rezultata istraživanja, odustane od prijedloga uvođenja zajedničkog dvopredmetnog studija s KBF-om i uvidi da su njihove namjere prepoznate kao loše za Fakultet, te na kraju, jednostavno i odstupi! Obrazovanje nije na prodaju!", navodi se u priopćenju Plenuma.

>> 'Otpor prema suradnji s KBF-om akademski je klerikalizam na Filozofskom fakultetu'

>> Plenum studenata Filozofskog fakulteta protiv ugovora o suradnji s KBF-om

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
 • AAlien:

  Barem 70% studenata tog vakulteta bi sami trebali financirati svoje školovanje jer na koncu društvo od njihovih diploma neće imati nikakve koristi, osim kojekakvih nabiguza po javnim službama i izmišljenim radnim mjestima rezerviranim za ideološki podobne dobro provjerene kadrove.

 • Avatar Rustem pasha Hirvat
  Rustem pasha Hirvat:

  I vrapci na grani znaju da je Filozofski fakultet Orjunaški bastion, faklultet koji je zamijenio kumrovečku političku školu, točka i AMEN.

 • bakulušić:

  Jesu li glasovali u Novinarskom domu ili u obližnjem kafiću? Je li Mato Kapović zbrajao glasove i je li rezultate poslao liberalnim novinama i intelektualcima u EU?