Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARINA PAVKOVIĆ:

Plenkoviću i Milanoviću, što vas spriječava da mi odgovorite o budućnosti Imunološkog zavoda?

Zagreb: Nezavisna lista mladih o "Trgovanju urbanističkim planovima"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
03.04.2020.
u 15:34

Apelira da se izjasne vezano uz budućnost Imunološkog zavoda koji, kaže, životari i premda je u zapuštenijem stanju no ikad – proizvodi podloge za testove za COVID-19 i omogućava neusporedivo veći broj testova od onog koji bi imali da to nije u stanju.

Stručnjakinja za strateško planiranje i prostorni branding Marina Pavković poslala je prošlog tjedna u jeku krize zbog koronavirusa otvorena pisma premijeru i predsjedniku države, svojevrsne apele da spase Imunološki zavod.

Međutim do danas kako kaže, nije dobila odgovor niti od Andreja Plenkovića niti od Zorana Milanovića. Pa je poslala novo otvoreno pismo u kojem ih pita zbog čega šute o toj instituciji od nacionalnog značaja.

- Što vas sprječava da se oglasite o sadašnjosti i budućnosti Imunološkog zavoda? Što vas sprječava da uljudno i argumentirano odgovorite na uljudno i argumentirano pismo koje sam vam prije desetak dana uputila tražeći aktiviranje Imunološkog zavoda, javno podržana desetinama tisuća zainteresiranih građana i ostatkom svjesne Hrvatske koju to zanima. Poštovana gospodo, ne pristajem na vaše ignoriranje te teme. Ne pristajem na svjesno zapuštanje zavoda koji se već mogao uspješno boriti protiv COVID-19. Ni ja, kao ni vi, nisam zdravstvene struke. Obojica ste pravnici. Premijer Plenković je magistar pravnih znanosti. Ja sam ekonomistica i doktorica arhitekture. Dakle ne razlikuje nas znatno stupanj obrazovanja. Ono što nas razlikuje je poduzimanje. Ja poduzimam – vi ne
poduzimate. Ja pitam i tražim – vi ne odgovarate- stoji u najnovijem pismu M. Pavković.

Na obojicu, nastavlja, i dalje uljudno apelira da se izjasne vezano uz budućnost Imunološkog zavoda koji, kaže, životari i premda je u zapuštenijem stanju no ikad – proizvodi podloge za testove za COVID-19 i omogućava neusporedivo veći broj testova od onog koji bi imali da to nije u stanju.

Komentara 4

DU
Deleted user
17:32 03.04.2020.

Od kuda sad ova izroni sa ovim pismom kad su se ukidale licence tom istom imunološkom nisam primjetio da ste nekome pisali pisma sa sličnim upitima imunološki je nažalost prošlost o kojoj će se nekada prićati da je postojao u HR.

ZI
zivko1
07:33 10.04.2020.

Šteta što su neki mislili to privatizirati, ali da je nastavio sa radom možda bi danas imali cjepivo za koronu.

KR
kronika20
16:10 03.04.2020.

a što se tu ima reći, Imunološki je odavno krepao ostali samo paraziti. To treba hitno likvidirati jer tamo još uvijek vegetira 150 parazita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije