Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.07.2019. u 08:16

Živimo u demokraciji, čemu onda poltronski odnos HDZ-ovaca prema šefu stranke

Dok je Andrej Plenković pripremao rekonstrukciju Vlade i tražio nove ministre koje sigurno nije bilo lagano naći jer malo je tko spreman “uletjeti” u Vladu u zadnjoj godini mandata, njegovi protivnici unutar stranke koristili su svaku priliku da ga kritiziraju u medijima. Češće anonimno nego pod svojim imenom i prezimenom kritizirali su ga da loše vodi stranku, da je koalicija s HNS-om bila pogreška, da ga više zanimaju Bruxelles i osobna karijera nego HDZ, da promovira anonimce umjesto prave dokazane HDZ-ovce...

I sve to može biti i točno, normalno je da svaki član propituje poteze svoje stranke, no ono što je licemjerno u tim neprestanim kritikama jest šutnja o svemu na stranačkim tijelima. Tek s ponekog Predsjedništva HDZ-a čuje se da je netko tamo, pred šefom i ostalim kolegama rekao što misli da ne valja. Sličan smo scenarij gledali u SDP-u gdje su za Davora Bernardića od prvog dana kada je preuzeo stranku brojni dužnosnici stranke, najčešće anonimno, govorili da je nesposoban i da treba otići, da bi onda uglavnom šutjeli na Predsjedništvu.

Tako je Jadranka Kosor ne jednom priznala da ju je iznenadilo da je izgubila izbore u stranci jer su je svi oko nje svakodnevno uvjeravali da je super i da su uz nju. Plenkovića su nazivali bruxelleskim ćatom iako su dobro znali odakle dolazi kad su ga birali za šefa, danas im više ne valja HNS, a na stranačkim tijelima podržali su koaliciju s njima sretni da i dalje ostaju na vlasti. Sada nisu zadovoljni imenima koja je smijenio u Vladi, a prošli su mu tjedan praktički jednoglasno dali bjanko potporu za široku rekonstrukciju.

Živimo u demokraciji, svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa čemu onda taj poltronski odnos? Je li doista fotelja važnija od svega drugoga, i stranke, i naroda, a posebno osobnog dostojanstva? Ne bi li Predsjedništvo stranke trebalo biti mjesto gdje se bruse mišljenja, kritizira, zajednički traže najbolja rješenja u korist svih? Ne, naša politička elita radije bira anonimno kritiziranje jer tako danas, sutra i dalje imaju šansu zasjesti u neku fotelju i napredovati. Tako HDZ-ovci danas kritiziraju Plenkovićeve poteze iako iza svake odluke stoje i njihove ruke.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
10:19 19.07.2019.

Tko je Plenkiju nešto javno spočitnuo,odmah je dobio represiju na vrat..

Avatar Observer
Observer
13:16 19.07.2019.

Citiram recenicu iz clanka gdje se novinarka pita: "Je li doista fotelja vaznija od svega drugoga, i stranke, i naroda, a posebno osobnog dostojanstva ? " Za Plenkovicev HDZ i ministre u njegovoj Vladi, odgovor je : DA. Plenkovic jee HDZ pretvorio u lijevu-liberalnu stranku , potpuno suprotno svjetonazoru HDZ-ovih biraca. To je glavni razlog da rejting HDZ-u stalno pada , cak se po nekim anketama nalazi ispod Berinog nesposobnog SDP-a. Pod ovim vodstvom HDZ sigurno gubi izbore , ali mozda je to i Plenkovicev cilj ?

BO
boris
16:01 19.07.2019.

pa naravno anonimno, tko se usudi, progutat će ga noć, ovo je njegova despotija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije