Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI SPOMENIK
Povratak na članak

Plenković: 'Želim jasno i čvrsto odbaciti sve insinuacije o refašizaciji hrvatskoga društva'

Nakon višesatne sjednice Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća HDZ-a, predsjednik te stranke odgovorio je novinarima i na aktualnu situaciju nastalu nakon što je Udruga dragovoljaca HOS-a postavila u Jasenovcu spomenik jedanaestorici svojih pripadniha poginulih u Domovinskom rat s natpisom "Za dom spremni".

Komentari 22

ST
stefj
23:10 05.12.2016.

He, he, diplomata, ne znam kakav odgovor je bio očekivan... U svakom slučaju, ako se ide zabranjivati, onda treba zabraniti sve vezano uz totalitarne režime, a ako ne, onda treba dopustiti sve... Ja sam više da se dopusti, a onda će se sve samo regulirati. Ako prestanu mahati Jugoslavijom i Titom, brzo će nestati reakcije s U predznakom, postat će irelevantna i osuđeno od društva... Ovako se društvo samo dijeli, a još uvijek dijelovi društva nisu na čisto što znači pozdrav za dom spremni. Da li je Ustaški ili nije... Ova histerija koju sada imamu u svezi toga vuče korijene iz komunističke Jugoslavije gdje se stalno Hrvatimo nametala stigma nekakve kolektivne krivnje i nikada se povijest nije mogla objektivno sagledati... Pa i danas je tako, vidi se iz odnosa prema žrtvama komunističkog režima, gdje se na sve načine opstruira ekshumacija jama gdje su tisuće leševa. Ne samo da se opstruira, već se i medijski blokira...

VL
IB
ivica.barac.62
23:15 05.12.2016.

VL.zasto ste mi obrisali komentar. HALO .....ovdije je 21 stolijece. ...DEMOKRACIJA. Znate li vi znacenje te rijeci ili se jos uvjek treba biti politicki podoban.

VL
GU
gugo
01:51 06.12.2016.

Zar drzavljani drugih drzava nisu spremni za svoj dom. Neznam gdje je greska i sta je tu lose.

VL
MA
Machak
22:51 05.12.2016.

Još jedan sa odlučnim "možda" stavom koji uz to i ne vidi dobro a ne samo da ne čuje.Blijedi birokrat koji se pogubi čim malo zagusti.

VL
OB
obivankenobi
05:37 06.12.2016.

Hoce li itko od politikanata vise odgovoriti komunistima i srbima kako su zasluzili? Hrvatska je postojala i prije 2 rata, prezivjela komunizam i zlocinca tita, prezivjet ce i danasnje neprijatelje. Imali smo svoj grb i pozdrav i prije imat cemo i dalje. Ma kakve zakone napisali razni orjunasi i sluge bjelosvjetskih lopova i tzv liberala.

VL
BO
Bogodol
07:08 06.12.2016.

Ako su pripadnici HOS-a poginuli u Jasenovcu onda im na mjesti pogibije treba podići spomenik kako je i učinjeno. Plenković ne smije nasjedat na udbaške zahtjeve raznih Bauka, Komadina, Jovanovića, Pupavaca i inih, svi nabrojeni bi trebali reći od koga su poginuli pripadnici HOS-a u Jasenovcu i zašto su morali poginuti. O samom logoru povjestičari trebaju otvoriti raspravu kako bi se skinuo veo laži sa logora Jasenovac, to znaju razni "Bauci" i zato da bi sakrili zločine u srbsko-četničkoj agresiji na Hrvatsku Državu stalno se vraćaju na lažni mit Jasenovca i prikrivaju svježe hrvatske rane koje još krvare i stvljaju sol na njih kako bi Hrvatski puk patio a "Bauci" u tom uživali...

VL
AN
antonelić
22:33 05.12.2016.

moramo jasno odbaciti insinuacije , jer je to delikatno ... ne želimo biti u trendu o određenim pojavnostima ... hitno izrazimo pijetet svima ... privolu je dalo min. uprave a za sve je odgovoran sdp i orijuna ... ps. kada ćete podići povratnu naknadu za pet ambalažu ?

VL
MI
misho32
06:52 06.12.2016.

Ovo je sinhronizirana akcija u kojoj nas četnička i velikosrpska vlast proziva za refašizaciju a na to ovi naši mlitavci , kojima očito to prozivanje odgovara , brane se od napada tih velikosrpskih fašista, koji sada sasvim otvarena presiže na na teritorije hrvatske države i BiH. Problem im je HOS .ov znak a uopće ne reagiraju na velebne skupove velikosrba i njihive iskazane pretenzije.

VL
TP
trias politica
10:06 06.12.2016.

Prvo riješite pitanje ranije povijesti, a to su jugokomunistička obilježja. Prvenstveno Istra.

VL
KA
KaNiDora
10:45 06.12.2016.

Je li ustaškija kuna, Lijepa naša ili ZDS ? Sve troje je bilo u NDH. I vojno nazivlje, as well. Dakle, na djelu kokošarenje ljevičara.

VL
DU
Deleted user
10:59 06.12.2016.

Učenici i naučnici velikosrbske politike u Hrvatskoj imaju za cilj napadati sve što je hrvatsko, a nikada neće prežaliti da Hrvati imaju svoju državu, naravno uvijek će positovjećivati hrvatstvo sa ustaštvom i nacionalsocijalizmom i fašizmom. To su veliki borci protiv fašizma a u duši su još gori od fašista a tko su oni ljubitelji i sljednici staljinizna i socijalizma i drugih bezbožnih ideologija. Oni su zagovornici ideje da se npr. u hotel esplandu postavi ploča sa natpisom da se ne pljuje po podu , toliko su razgledani i racionalni u svojoj aktivnosti kaj ne .....

VL
Avatar gusjenica
gusjenica
22:34 05.12.2016.

Vulin sazvao sjednicu vlade. Jadno da jadnije ne može biti.

VL
KA
kajbum
07:50 06.12.2016.

I cetnickoj.

VL
VA
vadis
12:25 06.12.2016.

Hrvatsko drustvo nazalost vec je fasizirano. Predrasude, mrznja, zamraceni nacionalizam, razne fobije itd. su jako prisutne u Hrvatskoj.

VL
SK
skupiduša
23:41 05.12.2016.

Plenković nema hrabrosti da stvari nazove pravim imenom i da poduzme što mu je po Ustavu dužnost, već trpa u isti koš sve dosadašnje režime.Što je Karamarko započeo, njegov nasljednik poslušno nastavio. To nikome neće donijeti sreću i mir, nii boljitak Hrvatske države.

VL
DU
Deleted user
23:01 05.12.2016.

Gosp. Plenković, možete se Vi upinjat koliko hoćete..."jasno i čvrsto odbaciti sve insinuacije o refašizaciji hrvatskoga društva", ali realnost koju vidi cijeli svijet Vas demantira.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.