Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORIO ZELENSKOM

Plenković: Ne mogu dešifrirati što je Zelenski mislio, zadnje što EU treba je još neki rat

Zagreb: Zajednička konferencija za medije nakon sastanka Andreja Plenkovića i Charlesa Michela
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
16.11.2023.
u 18:58

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel sastali su se na radnoj večeri nakon koje su komentirali izjave ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog

Zapadni Balkan će biti sigurniji samo proširenjem Europske unije, rekli su u četvrtak premijer Andrej Plenković i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao kako Rusija planira pokrenuti rat dviju država u toj regiji. 

Zelenski je u četvrtak u razgovoru s afričkim novinarima rekao da Moskva nakon rata na Bliskom istoku planira započeti rat između dviju država i na Balkanu te da Kijev ima „informacije” o tome. Plenković je kazao da takvih žarišta u neposrednom susjedstvu Hrvatske „nažalost može biti više” te da ne može „dešifrirati” na što je ukrajinski šef države točno mislio. 

„Samo čvrsto sidrenje zemalja u našem susjedstvu u europski proces jamči mir i sigurnost”, rekao je Plenković, istaknuvši da Hrvatska stoga čini maksimalne napore da se međunarodna zajednica angažira na zapadnom Balkanu.  „Zadnje što EU treba je još jedna kriza, još neki rat, još jedno žarište”, zaključio je Plenković. 

Michel, koji boravi u Zagrebu povodom radnog sastanka o novom Strateškom programu EU-a, komentirao je izjavu Volodimira Zelenskog riječima da će proširenje Europsku uniju učiniti „sigurnijom i prosperitetnijom” te da se ne može odbaciti da će druge države poput Rusije to pokušati poremetiti. 

Nakon susreta Michela i Plenkovića u Zagreb na radnu večeru stižu i talijanska premijerka Giorgia Meloni, malteški premijer Robert Abela i poljski premijer Mateusz Morawiecki. 

VIDEO Anušić: Nije me iznenadilo što sam bio premijerov izbor

Komentara 12

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:37 17.11.2023.

Ma zelenko laprda jer zna da mu se bliži kraj i da vrlo skoro silazi sa svjetske pozornice. Kao loš komedijama barem je nekaj zaradio, kao loš predsjednik može biti sretan ako mu glava ostane na ramenu...

PR
prajdali100
20:15 16.11.2023.

Na zapadnom Balkanu NATO treba biti još više angažiran i u političkom i u vojnom smislu.Za prijem u EU ne smije biti nikakvih prečica.Članstvo treba zaslužiti.

SS
sokac sa drave
09:31 17.11.2023.

Zna Plenki dobro sta hoce zeleni samo se pravi nespretan.U jasnom textu poruka zelenog znaci sta cekate saljite postrojbe mi smo ukrajinci izginuli i gubitci su exorbitantni.Dolazite jer se hrvatska brani u Kijevu a svjetnici ameri se smjeskaju i bodre nas samo da se mi slaveni medjusobno unistavamo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije