Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLONA SJEĆANJA

Plenković: U Vladinoj delegaciji koja odlazi u Vukovar bit će i Boris Milošević

Zagreb: Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt O-ZIP
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
16.11.2020.
u 12:52

U Škabrnju idu Grlić-Radman, Vučković i Malenica

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je danas izložbu "EU fondovi mijenjaju Hrvatsku", na kojoj su izložene fotografije EU projekata. Tom prilikom otkrio je da će u Vladinoj delegaciji koja odlazi u Vukovar biti i potpredsjednik Vlade i član Predsjedništva SDSS-a Boris Milošević.

– Današnji događaj povezan je s ovim što smo jutros imali na Institutu Ruđer Bošković. Projekt potpisan na Ruđeru jedan je od 5 najvrjednijih projekata financiranih EU fondovima. Ono što je dobro jest da smo u ovom trenutku na 106 posto ugovorenih projekata i da je isplaćeno već 46 posto – kazao je premijer, podsjetivši još jednom da je Hrvatskoj na raspolaganju u idućih sedam godina 22,4 milijarde eura. 

Na pitanje vezano uz delegaciju koja će ići u Vukovar, odgovorio je:

– U Vukovaru će uz mene biti ministar Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Boris Milošević te ministri slavonske pripadnosti, dakle, ministar Mario Banožić, ministrica Nataša Tramišak te ministar Josip Aladrović. U Škabrnju idu ministri Grlić-Radman, Vučković i Malenica.

Dolazak potpredsjednika Vlade Miloševića u Kolonu sjećanja premijer vidi kao poruku počasti žrtvama Vukovara, žrtvama Domovinskog rata, što smatra izrazito važnim.

Dodao je da predsjednik SDSS-a uobičajeno dolazi dan ranije u Vukovar te da misli da će tako biti i sutra.

– Mislim da je ovo na tragu naše politike pomirbe, suživota i pogleda u budućnost. Mislim da smo obilježavanjem u Kninu, Gruborima, Varivodama i sada Vukovaru zaokružili tu priču – dodao je Plenković, ističući da vjeruje da velika većina građana sigurno podržava dolazak Miloševića u Vukovar.

 

Ključne riječi

Komentara 58

SA
SamoIstina
13:06 16.11.2020.

Evo dragi stradalnici stižu egzekutori, glave dolje!

LU
Ludwik
13:08 16.11.2020.

Pkenkoviću i svi ostali hadezeovci, izdali ste ideale za koje su Vukovarci u mukama umirali. Ako imate imalo obraza, maknite se od grobova onih čija žrtva vašom izdajničkom politikom postaje uzaludna!

KU
Kultura
13:16 16.11.2020.

Nek boris milosevic ili pupovac kazu velikosrpska agresija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije