Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Plenković: U tijeku restrukturiranje, najvažnije normalno poslovanje gospodarstva i radna mjesta

Andrej Plenković
Davor Javorović/PIXSELL
Autori: Ivica Beti, Hina
12.05.2017.
u 15:45

Iz koncerna Agrokor su jučer izvijestili da su krajem ožujka ove godine dugovanja Agrokora iznosila ukupno 40,41 milijardu kuna, od čega se najveći dio, 24,5  milijardi kuna odnosi na dug prema financijskim vjerovnicima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u petak u Prelogu glede situacije u koncernu Agrokor,  kako je u tijeku proces restrukturiranja i konsolidiranja Agrokora i njegovih društava, te naglasio da su najvažnija radna mjesta i normalno poslovanje hrvatskog gospodarstva.

 - Najbitnije je zadržavanje radnih mjesta, normalno poslovanje hrvatskog gospodarstva i bez bilo kakvih udara na naš financijski  sustav. To je ključ i na tome radimo. Kakva će biti konačna konfiguracija ono što je danas u koncernu Agrokor, to nitko ne može  sa sigurnošću danas predvidjeti. To će ovisiti o brojnim dogovorima s vjerovnicima koji imaju poprilično velika potraživanja, rekao je A. Plenković,  koji je u Prelogu otvorio 21. Sportske igre mladih.

Čestitao je predsjedniku  organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravku Mariću. Pala je i šala kako je dobro da svaka organizacija ima svog Zdravka Marića. U pratnji premijera Plenkovića bio je ministar turizma Gari Cappelli, te državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić

Cappelli : Za razvoj ciklo turizma 5 milijuna kuna

Ministar turizma Gari Capelli je najavio ulaganje 5 milijuna kuna u razvoj ciklo turizma u kontinentalnim županijama.

Na novinarski upit o ulaganjima u kontinentalni turizam, ministar Cappell je potvrdio da se Ministarstvo brine i o tom dijelu hrvatskog turizma.

- Ministarstvo turizma kroz svoj proračun dokazalo je da će brinuti o kontinentalnom turizmu. Predviđeno je 5 milijuna kuna za prvu fazu ciklo turizma, a u četvrtak će biti i predstavljanje samog programa. Radi se o 12 kontinentalnih županija, rekao je ministar Cappelli  te najavio da će druga faza biti uvođenje CRO kartice.

Komentara 9

KA
kantalonac
21:07 12.05.2017.

Ma hajde samo malo logike. Pretpostavimo da je "lex Agrokor" spasio tisuće ranih mjesta i obitelji? Možda jest, a možda u konačnici i nije, ali predstavljen je kao krucijalni zakon s ciljem očuvanja stabilnosti zemlje. To jasno znači da je i financijska i socijalna stabilnost države ovisila o donošenju zakona. Možemo se i s tim složiti. Ali, u tom slučaju postoji i "drugi par cipela". Treba postaviti stvari na pravo mjesto. Ako uzmemo da je sada država odjednom ugrožena, a vidljivo je da je raspadanje koncerna započelo od prije godinu i više dana, i da su mnogi poslovni ljudi, bankari, pa i prosječni građani koji su bili u poslovnom kontaktu s Agrokorom, bili upoznati sa situacijom, postavio bih ključno pitanje. A to je - što su, dovraga, radile sigurnosne službe ove države za vrijeme katastrofalne prijetnje po opstanak cijele ekonomije i financijskog sustava? Njihova je zadaća upravo da civilne vlasti upozore na takva i slična stanja i prijetnje. Ako o tako važnim pitanjima nisu upoznali premijera i predsjednicu, odmah istog trenutka moraju otići sa svojih pozicija i moliti Boga da ne završe u zatvoru. A ako su kojim slučajem iste upoznali i upozorili, e onda ovi drugi moraju otići. Zašto da ovaj narod plaća nesposobne.

TP
tugomir.pokas
16:33 12.05.2017.

Anemični-prestani lagati.Ramljak je rekao da su od prije 5 mjeseci svi sve znali.Samo ne ti i tvoj tobož pošteni i sposobni ministar Marić.

OS
oszg
21:11 12.05.2017.

vecernji list ako ne zelita komentare pa zasto to i nekazete vidi se na djelu sloboda govora obrisete 24 komentara svaka cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije