Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon tragične nesreće

Plenković u Slavonskom Brodu: 'Hrvatska vlada i službe učinit će sve da pomognu unesrećenima'

Plenković i Kurti u Slavonskom Brodu
Foto: Vlada.hr
1/12
25.07.2021.
u 18:05

Autobus koji je prometovao iz Frankfurta u Prištinu prevrnuo se jutros oko 6.20 sati na bočnu stranu

Nakon tragične nesreće u kojoj je život izgubilo 10 osoba te je nekoliko desetaka ozlijeđeno, premijer Andrej Plenković došao je u Slavonski Brod. Posjetio je bolnicu u kojoj su smješteni ozlijeđeni putnici. Dolazak premijera Kosova Albina Kurtija bio je najavljen za 18 sati, no on bi ipak trebao u Slavonski Brod stići helikopterom oko 19.45. 

- Želim prije svega izraziti sućut uime Vlade i hrvatskog naroda, kazao je uvodno premijer Plenković te zahvalio ravnatelju bolnice, veleposlaniku i svima koji su pomogli.

- Hrvatska vlade i službe učinit će sve da pomognu unesrećenima, naveo je dodajući kako je jedna ozlijeđena osoba u Zagrebu, dok su ostali u Slavonskom Brodu. 

- Teška i velika nesreća, dugi niz godina ovako veliku prometnu nesreću nismo imali, kazao je. 

- Sve što bude trebalo ćemo pomoći, od troškova, boravka ovdje pa do organizacije sukcesivnog nastavka puta prema Kosovu. S obzirom na stanje, neće svi pacijenti moći otići iz Slavonskog Broda u isto vrijeme. 

Vezano uz putnike koji nisu u bolnici, premijer je rekao da će ostati koliko god treba. - Riječ je o obiteljima. Neki su ozlijeđeni, neki nisu. Mi ćemo im pomoći da se ovdje osjećaju ugodno i da dobiju svu potrebnu potporu, zaključio je. 

Podsjetimo, jutros oko 6.20 sati na bočnu stranu prevrnuo se autobus koji je prometovao iz Frankfurta u Prištinu. Smrtno je stradalo 10 osoba, a deseci su ozlijeđeni. Ozlijeđene osobe prevezene su u bolnicu u Slavonskom Brodu. 

U 10,40 sati, 52-godišnji vozač autobusa je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske i nadležnom državnom odvjetništvu.

VIDEO Stravična prometna nesreća: Bus pun putnika izletio s ceste, 10 poginulih, deseci ozlijeđenih

Komentara 9

Avatar Narod
Narod
20:12 25.07.2021.

Podrška i sućut Albanskim prijateljima, Kosovari su naša braća!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:21 25.07.2021.

Nemanja je ubacio sredstvo za spavanje u vodu albanskom vozacu...

PV
prcko.vita
18:51 25.07.2021.

Ajde pomozi. Zabrani robovlasnička radna vremena gdje vozači moraju raditi preko svojih moći da bi došli na vrijeme. Povećaj plaće ljudima koji rade na teškim uvjetima. Itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije