Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRTOGLAV RAST CIJENA ENERGETIKE
Povratak na članak

Plenković: U Hrvatskoj neće biti poskupljenja struje i plina do kraja sezone grijanja

Druga velika tema koja će dominirati samitom je pitanje vladavine prava nakon odluke poljskog ustavnog suda koji je presudio da je u nekim elementima nacionalno pravo nadređeno europskom, što je izazvalo salve kritike u Europskoj uniji.

Komentari 7

DU
Deleted user
20:24 21.10.2021.

Trebalo bi sada podsjetiti na veliko samozadovoljstvo vlasti kad je dozvolila terminal za ukapljeni plin na Krku, de facto je to bila šaka u oko interesima Ruske Federacije, a usputak SAD-u. I da citiram: "Ovaj terminal u Hrvatskoj, u kombinaciji s onima u Litvi i Poljskoj, čini novu točku na koridoru sjever-jug za diversifikaciju opskrbe plinom i konkurenciju u Srednjoj i Istočnoj Europi", poručio je danas premijer Plenković. Dodao je da je, prema podacima o zakupljenosti kapaciteta terminala u prve tri godine, već sada izvjesno da će se u konačnici smanjiti cijena plina u Hrvatskoj, što je najkonkretnija korist toga projekta, rađenog po najvišim ekološkim i sigurnosnim standardima./// Međutim, ništa od tog proklamiranog blagotvornog utjecaja i cijena plina u EU, neizravno i u RH, bukvalno luduje zbog rusko-am. igrica u sferi energetike. Tako da smo otvorili frontu u tom žestokom sukobljavanju i sami odnosno stali smo na am. stranu, a nikakvog utjecaja na domaće energ. prilike to nije imalo nego smo žrtva velikih igrača.

VL
SO
Sir Oliver
16:41 22.10.2021.

Nece biti poskupljenja do kraja zime?! Da li to znaci da, obzirom da ce na proljece sve poskupjeti, zima vise nikada doci nece?

VL
PV
prcko.vita
19:53 21.10.2021.

To je ok, ali možete vi i bolje. Hrvatska ima prirodna bogatstva, može imati vlastiti plin i nitko nam ne bi mogao nametati cijene plina. Naročito ne Rusija ili Amerika. Ajmo pljunut u ruke i krenuti raditi za dobrobit Hrvatskog naroda.

VL
BA
banini
07:36 22.10.2021.

Sada je jasna brza i iznenađujuća odluka vlade o zamrzavanju cijena goriva. Pa trebalo se nečim pohvaliti na sastanku EU.

VL
ZM
zmaček
21:09 21.10.2021.

Teško je ovako rano reći koliko će energenti poskupiti. Ipak će ovisiti najviše o ponudi i potražnji, a posredno o jačini zime. Mi smo premalo gospodarstvo da možemo sami regulirati cijenu.

VL
EB
EBERT
18:26 21.10.2021.

Stvarno imate Premjera kojeg morate cjeniti. Svaka mu cast . Tako dalje Gosp. Plenkovic.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.