Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENJE MOSTA SVILAJ

Plenković: Tražimo jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda

Svilaj: Svečanost otvorenja novog mosta preko rijeke Save i graničnog prijelaza Svilaj.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
30.09.2021.
u 16:33

Zalažemo se i podržavamo napore svih u BiH da se iznađe rješenje za dogovor o izmjenama izbornog zakona - ustvrdio je premijer.

Premijer Andrej Plenković se na puštanju u promet mosta  Svilaj, odgovarajući na pitanja novinara iz BiH, snažno založio za jednakopravnost triju konstitutivnih naroda u toj državi.

- Zalažemo se i podržavamo napore svih u BiH da se iznađe rješenje za dogovor o izmjenama izbornog zakona koje u budućnosti neće dovoditi Hrvate kao najmalobrojniji konstitutivni narod u situaciju da nemaju svog legitimnog predstavnika u najvišim institucijama BiH.

 

Pogledajte otvorenje mosta, snimio: Vedran Balen

- Ne razgovaramo samo o politici ravnopravnosti Hrvata u BiH; želimo da se slovo i duh Daytona vrate na temeljne postavke. Želimo ispraviti lošu anomaliju koja uzrokuje da se jedan konstitutivni narod ne osjeća dobro i zastupljeno. Kako bi se osjećali Bošnjaci ili Srbi da je obrnuto? - ustvrdio je. 

- Ne možemo reći da je pravo svakog pojedinca zagarantirano, a onda ono što se dogovorilo u okolnostima nakon agresije ne bude ispoštovano i to nije dobro za budućnost BiH. Tražimo jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda - kazao je Plenković.

 

Komentara 3

ZB
Zoki-Bijela
17:16 30.09.2021.

Sta kaze Penelopea na ovo

ZO
zoranos
17:50 30.09.2021.

Tražite 3. entitet! Ako su 3 ravnopravna naroda onda moraju biti i 3 entiteta, a ne da se jedan narod asimilira sa drugim, većinskim.

Avatar Baroudeur
Baroudeur
16:51 30.09.2021.

Nazalost ne vjerujem u buducnost BiH. To je proslost i nema sanse, vidjevsi po svijetu, da bi to moglo funkcionirati. To je samo pitanje vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije