Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službeni put

Plenković sutra u posjetu Bosni i Hercegovini

Andrej Plenković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
01.09.2017.
u 21:03

Uz premijera Plenkovića putovat će i državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas

Premijer Andrej Plenković u subotu će boraviti u Bosni i Hercegovini u kojoj će posjetiti Žepče, Tuzlu i Orašje i razgovarati s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti o razvojnim projektima koje sufinancira hrvatska vlada, priopćeno je u petak iz vladine službe za odnose s javnošću. 

Plenković, uz kojeg će tijekom posjeta biti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, u Žepču će se sastati s načelnikom Općine Matom Zovkom, a zatim će posjetiti Katolički školski centar "Don Bosco". 

Premijer će u Tuzli obići gradilište Hrvatskog kulturnog centra "Sv. Franjo", za čiju je izgradnju dio sredstava izdvojila i hrvatska vlada, a potom će posjetiti i školski "etno kutak" Katoličkog školskog centra, nakon čega će se susresti s članovima Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije te predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog, gospodarskog i kulturnog života tog grada.  

U Tuzli će posjetiti i generalni konzulat Hrvatske gdje će se sastati s generalnim konzulom Ivanom Bandićem, a potom putuje u Orašje gdje će nazočiti svečanom otvorenju "22. Dana hrvatskoga filma" čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene, glumac Ivo Gregurević.

Uz premijera Plenkovića putovat će i državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas, priopćeno je iz vlade.

Komentara 16

KL
Klarahrv
08:31 02.09.2017.

Bravo Plenkoviću.

PR
prajdali100
08:35 02.09.2017.

Hvala Bogu nece biti susreta sa " prijateljem" Bakirom.Što ce ti neprijatelj kad imaš "prijatelja"Bakira ?

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
22:07 01.09.2017.

Ako je moguće izbjegni bAlijinog sina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije