Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETNJE IZ 2020. GODINE

Plenković sutra na sudu: Bit će saslušan kao svjedok-oštećenik na suđenju Đuri Čehuliću

Plenković: ''Znamo za te poruke već mjesecima, sve je ovo jedno veliko ništa."
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
06.02.2023.
u 21:24

Đuro Čehulić prijetio je premijeru nakon što je Danijel Bezuk pucao na zgradu vlade i ranio policajca na Markovu trgu

Premijer Andrej Plenković u utorak ujutro će na sisačkom Općinskom sudu biti saslušan kao svjedok-oštećenik na suđenju Đuri Čehuliću optuženom da je javno prijetio premijeru 2020. nakon što je Danijel Bezuk pucao na zgradu vlade i ranio policajca na Markovu trgu. Suđenje u kojem će premijer biti saslušan kao svjedok-oštećenik u predmetu zbog kaznenog djela prijetnje na sisačkome sudu počinje u 9 sati, potvrđeno je Hini iz vlade.

Zbog prijetnji premijeru Čehulića je policija uhitila u listopadu 2020. godine. Tada je otkriveno da je riječ je o susjedu i prijatelju obitelji mladića koji se par dana ranije ubio nedaleko Banskih dvora nakon što je izveo do tada nezapamćen napad u kojem je automatskom puškom pucao na zgradu Vlade RH i ranio policajca na ulazu.

Prema policijskoj prijavi, Čehulić je nakon Bezukovog napada u više navrata u javnosti rekao da je Bezuk htio ubiti premijera, kao i da je to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a naveo je i da osobno mašta o ubojstvu Plenkovića.

Policija mu je prilikom pretrage kuće pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari te je prijavljen i za ilegalno posjedovanje oružja. Tijekom istrage bio je uhićen i Bezukov otac kod kojeg je policija pronašla puške s optičkim ciljnicima i prigušivačima te preko tisuću komada raznog streljiva.

Komentara 10

DU
Deleted user
22:16 06.02.2023.

Nek odmah ostane malo duže i objasni što su to one kokoši spominjale nekog tamo AP-a. Mislim da nije bio u pitanju autobusni prijevoz.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
23:04 06.02.2023.

Plenković sutra na sudu: Bit će saslušan... - ovo dobro zvuči.

DU
Deleted user
22:14 06.02.2023.

koliko je hr slobodna zemlja slobodnih ljudi govori broj komentara ha..ha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije