Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer u Virovitici

Plenković burno reagirao: 'Jeste li vi normalni? Nismo mi budale. Tajming prosvjeda, sindikati... '

Plenković potvrdio: Vladajuća većina podržala Turudića za glavnog državnog odvjetnika
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
16.02.2024.
u 12:48

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ponovno se osvrnuo na izbor novog glavnog državnog odvjetnika, podsjetio na proceduru te naglasio kako je "2015. bila prije devet godina"

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti otvaranja 27. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024. u Virovitici, a potom se obratio medijima te komentirao aktualne teme. 

Vezano uz Ivana Turudića, Plenković je kazao: "Sve što je bilo 2015. trebali su rješavati oni koji su tu bili 2015. Njega je Sabor izabrao i mi gledamo prema budućnosti. Procedura je gotova". 

"On kreće u drugu pravosudnu dužnost, a to je glavni državni odvjetnik", dodao je premijer Plenković. Nakon što su po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) krenuli pretresi prostorija nekoliko visokorangiranih službenika u Ministarstvu kulture i medija, Plenković je istaknuo kako 'ta tema traje mjesecima'".

VEZANI ČLANCI:

"Da nije bilo naše Vlade, Ured europskog javnog tužitelja ne bi ni bio ovdje", poručio je te istaknuo kako EPPO "djeluje u Hrvatskoj jedino i isključivo zahvaljujući političkoj volji naše Vlade".

Plenković ističe kako je njemu najviše u interesu, kao predsjednika Vlade, da se utvrde sve nepravilnosti u trošenju sredstava.

"Nema tog istražitelja, opozicije ili medija koji je zainteresiraniji od mene koji godinama radim na tome da imamo ta sredstva. Što se tiče ovoga projekta, ako je riječ o projektu koji se odnosi na snimanje zgrada nakon potresa, nedvojbeno je utvrđeno da sredstva za taj projekt nisu korištena iz europskih fondova", kazao je. 

Plenković se ponovno osvrnuo na izbor novog glavnog državnog odvjetnika, podsjetio na proceduru te naglasio kako je "2015. bila prije devet godina". 

VEZANI ČLANCI:

"Proces izbora glavnog državnog odvjetnika određen je zakonskim rokovima i on se pokreće šest mjeseci prije isteka mandata aktualne glavne državne odvjetnice. Javilo se četvero ljudi. Vlada, kao što ni inače nije radila, ne daje nikakve migove niti ljubavne poruke nekome da se javi", rekao je.

Podsjetio je kako je 2015. godine glavni državni odvjetnik bio Cvitan, a Milanović premijer. "Nikakva akcija, ništa, ne vide ništa problematično. Milanović zna, ne poduzima ništa. Ako ste odšutjeli 2015., ne glumatajte, ne radite problem devet godina kasnije. Kada niste ništa učinili tada, šutite sada. Mogli ste reći. Svi koji imaju nešto protiv, žele nanijeti štetu Vladi ili parlamentarnoj većini. Tu je priča završena". 

"Pa nećete nas raditi manje pametnima nego što jesmo. Imali ste informacije, vlast, niste učinili ništa. Znali ste sve ovo što puštate van 29. prosinca prošle godine. Znali ste za poruke, operativna izvješća... Niste rekli, nego nam to puštate na kapaljku dva dana prije glasanja. Jeste li vi normalni? Nismo mi budale. Tajming prosvjeda, sindikati... Sad očekujem još do popodne da se tu netko sjeti da je Turudić kao dječarac brao trešnje kod susjeda, a da ga nije pitao", nastavio je Plenković. 

"Riječ je o političkoj igri koja ne cilja na Turudića, ona cilja na Vladu, parlamentarnu većinu, na one koji su omogućili veće plaće, koji su osigurali da budemo dio europodručja, schengenskog prostora...", dodao je premijer.

Komentara 70

DA
darko122
15:47 16.02.2024.

Ovo će biti po prvi puta da na prosvjedu budu samo vođe stranaka, ostali pametni će otići na izlete s obiteljima.Dosta su ovi "partizani" ložili naivne Hrvate, same protiv sebe.

Avatar imocki pracovjek
imocki pracovjek
13:47 16.02.2024.

Iznio je zanimljivu informaciju: dakle, šef policije, kojeg je Kremljenko postavio, u vrijeme kad je Kremljenko bio premijer i kad je ZNAO za susrete Tureta s Mamicem (2015.) - da je taj Kremljenkov šef policije bio Mamićev prijatelj.🤔

Avatar PipiDugaBičva
PipiDugaBičva
16:41 16.02.2024.

Milanović se panično boji smjene u DORH-u, a da on nije amenovao nasljednika. Oporba baulja kao slijepi miš pa joj se on "polivalentan" stavio na čelo, u zajedničkom cilju, da sruše Vladu, a s njom i Turudića. No, tko kaže da izbori moraju biti prije nego Turudić preuzme dužnost?! A kad ju preuzme, sve i da nekim veeelikom čudom ovi iz Kragujevca, Kumrovca i Prijedora pobjede, smjena GDO je dugotrajna i teška procedura. Do tad je drug Basta već u gabuli. Preostaje mu jedino da traži od prijatelja Putina, preko srblja, da napadnu Hrvatsku. ... Što bi on objeručke prihvatio, takav je on "Hrvat"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije