Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISTUPANJE EU

Plenković se zalaže da Albanija 2014. dobije status kandidata

andrej plenković
Patrik Macek/PIXSELL
13.03.2014.
u 10:01

Plenković je izrazio žaljenje što, unatoč preporuci Komisije i rezoluciji Europskog parlamenta, Europsko vijeće nije na sastanku u prosincu 2013. Albaniji dodijelilo status kandidata

Eurozastupnik Andrej Plenković sudjelovao je kao član izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s državama Jugoistočne Europe na 7. sastanku Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-Albanija koji se 12. i 13. ožujka održava u Strasbourgu.

Plenković je izrazio žaljenje što, unatoč preporuci Komisije i rezoluciji Europskog parlamenta, Europsko vijeće nije na sastanku u prosincu 2013. Albaniji dodijelilo status kandidata. Pozvao je albanske kolege da nastave s reformama i u dijalogu s Europskom komisijom postignu  napredak koji će omogućiti da države članice u lipnju na sastanku Europskog  vijeća donesu odluku o statusu države kandidata.

Rekao je kako Albani treba nastaviti ulagati daljnje napore u vezi vladavine prava, reforme državne uprave i funkcioniranja pravosuđa, borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala. Dodao je kako Hrvatska Albaniji pruža podršku u njenim reformskim nastojanjima te prenosi iskustva iz pregovaračkog procesa.

>> Milanović: Nije ispravno što je Srbija počela pregovore, a Albanija nije

Komentara 1

Avatar rokoprčina
rokoprčina
14:27 13.03.2014.

Albanija da dobije status kandidata?Cila zemlja im je jedna kriminalna organizacija. Nema šanse da se ikada očisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije