Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomogao španjolcima

Plenković prvi naš zastupnik u EU koji je podnio izvješće

Andrej Plenković
Foto: Pixsell
19.11.2013.
u 15:15

Zastupnik HDZ-a izvijestio o pomoći europskog fonda EGF za španjolsku Valenciju, gdje su radnici ostali bez posla u građevini. Izvješće prihvaćeno sa 603 glasa.

Andrej Plenković (HDZ) prvi je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu koji je na neku temu podnio izvješće, rečeno je iz njegova ureda u Bruxellesu.

Eurozastupnici su, naime, velikom većinom glasova, 603 ZA, 71 PROTIV i 17 suzdržanih, usvojili njegovo izvješće o "mobilizaciji proračunskih sredstava EU, uz Europskoga fonda za prilagodbe globalizaciji (EGF) namijenjenih španjolskoj regiji Valenciji, od 840.000 eura, da se pomogne 300 radnika koji su postali tehnološki višak u građevinskom sektoru.

Plenković je bio izvjestitelj u okviru Odbora za proračun, i njegovo je izlaganje ocijenjeno vrlo zapaženim, pogotovo i zato što Hrvati u EU parlamentu sjede tek pet mjeseci.

Španjolska je tražila od Europske komisije novčani doprinos iz EGF-a zbog 630 otkaza u 140 poduzeća, koja su u sektoru proizvodnje ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda. EGF inače pomaže radnicima koji ostaju bez posla kao posljedice negativnih globalizacijskih učinaka.

Komentara 3

DO
downunder
15:49 19.11.2013.

Mozda bi pomogli i ovi drugi, samo da znaju engleski. Mene vise zanima hoce li ovaj i njemu slicni uciniti nesto i za RH.

Avatar whitesox
whitesox
17:49 19.11.2013.

Ponosim se našim mladim i educiranim snagama!naprijed cure i dečki !

DO
doktorica
07:42 30.03.2014.

konačno i jedan da je nešto učinio,ali mi čekamo da se nešto učini i za Hrvatsku-izgleda nećemo dočekati,pa nije čudo da glasači nisu motivirani da izađu na izbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije