Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANSKI DVORI

Plenković se susreo s Brnabić: 'Pitanja između Hrvatske i Srbije rješavati u dijalogu'

Zagreb: Premijer Plenković sastao se sa srpskom premijerkom Anom  Brnabić u Banskim dvorima
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/10
30.04.2023.
u 11:33

Premijer Plenković će također nazočiti Velikoj skupštini SNV-a koja se kasnije održava u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i obratiti se sudionicima skupa. Uz prisustvo visokih izaslanstava Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine (Republike Srpske), na četvrtoj Velikoj skupštini SNV-a će se okupiti izabrani vijećnici i predstavnici srpske nacionalne manjine iz preko 150 općina, gradova i županija

Potrebno je u dijalogu rješavati otvorena pitanja i unaprjeđivati suradnju između Hrvatske i Srbije, objavio je u nedjelju na Twitteru premijer Andrej Plenković nakon sastanka s premijerkom Srbije Anom Brnabić koja je stigla u Zagreb u povodu održavanja Velike skupštine Srpskog narodnog vijeća (SNV).

"U dijalogu trebamo nastaviti rješavati otvorena pitanja i unaprjeđivati gospodarsku, prometnu i energetsku suradnju. Vodimo brigu o zaštiti hrvatske manjine u Srbiji, kao i srpske manjine u Hrvatskoj", napisao je Plenković na Twitteru. Na sastanku su uz premijera Plenkovića sudjelovali potpredsjednica vlade Anja Šimpraga, a uz premijerku Brnabić ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.

Zagreb: Premijer Plenković sastao se sa srpskom premijerkom Anom  Brnabić u Banskim dvorima
1/10

Premijer Plenković će također nazočiti Velikoj skupštini SNV-a koja se kasnije održava u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i obratiti se sudionicima skupa. Uz prisustvo visokih izaslanstava Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine (Republike Srpske), na četvrtoj Velikoj skupštini SNV-a će se okupiti izabrani vijećnici i predstavnici srpske nacionalne manjine iz preko 150 općina, gradova i županija, njih preko tisuću i pol, kao i predstavnici svih relevantnih organizacija srpske zajednice u Hrvatskoj te manjinskih i institucija za zaštitu ljudskih prava.

Komentara 27

JB
JOKI_BROKI
12:16 30.04.2023.

Ratna odsteta nije placena. Di su masovne grobnice. 30 Godina cekamo odgovore.

Avatar Asterix
Asterix
11:55 30.04.2023.

Jedna riječ, nestali. Bez rješavanja te ljute rane nema dijaloga. Tako bi ja.

Avatar mustafa1
mustafa1
12:14 30.04.2023.

" U dijalogu trebamo nastaviti rješavati otvorena pitanja" ??? 28 godina nakon srbocetnicke agresije na hrvatsku, koliko otvorenih pitanja ste rijesili ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije