Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sutra na snazi

Plenković potpisao razrješenje Krstičevića, došao se pozdraviti s kolegama iz Vlade

Zemunik: MORH otkrio tko su poginuli piloti, ministar Krstičević podnio ostavku
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/6
13.05.2020.
u 17:51

Ministar Krstičević je u dogovoru s predsjednikom Vlade organizirao komemoraciju za poginule pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Predsjednik Vlade Andrej Plenković potpisao je razrješenje potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića koje stupa na snagu sutra. Tijekom današnjeg dana, ministar u ostavci došao je Nacionalnu i sveučilištu knjižnicu pozdraviti se s kolegama iz Vlade.

U proteklim danima od najave ostavke, ministar Krstičević je u dogovoru s predsjednikom Vlade organizirao komemoraciju za poginule pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, natporučnika Marka Novkovića i poručnika Luku Jagatića, te je sudjelovao na posljednjem ispraćaju natporučnika Novkovića u Zadru i na posljednjem ispraćaju poručnika Jagatića kod Vrbovca.

VIDEO U padu školskog aviona HRZ poginula dva pilota

Dan nakon što je pred kamerama podnio ostavku, ponukan tragičnim padom vojnog školskog zrakoplova i pogibijom dvojice mladih pilota, u petak navečer je obrazložio svoju ostavku putem Facebooka. "Dragi prijatelji, podnio sam ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane zbog odgovornosti i vojničke časti. Ja sam prije svega general koji je prošao Domovinski rat i uvijek sam, kao i u ratu tako i u miru, preuzimao odgovornost i brigu za svoje ljude. Hvala svim pripadnicima Hrvatske vojske i djelatnicima Ministarstva obrane na predanom radu tijekom ove četiri godine. Nastavite raditi na jačanju Hrvatske vojske i gradite i dalje pobjednički duh iz Domovinskog rata. Jačanje Hrvatske vojske je vaša stalna misija i ta misija nema alternative!", stoji u Krstičevićevoj objavi.

Komentara 6

BO
bolonjez
18:18 13.05.2020.

Generale, hvala ti za sve!

MA
manipulacija
18:25 13.05.2020.

Ispao je fer,ne možemo znati što se stvarno dogodilo s avionom. U svakom slučaju, on može jos puno toga dati za HV, ne mora nužno biti ministar

Avatar Dipsy
Dipsy
18:20 13.05.2020.

Kako je obnašao svoju dužnost, tako ju je i napustio, časno i dostojanstveno! Napravio je puno za svoj resor, sada je vrijeme za novu osobu i nove ideje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije