Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAST CIJENA ENERGENATA

Plenković poručio da građani neće osjetiti poskupljenje plina

Premijer Andrej Plenković
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/6
28.02.2017.
u 11:16

Vlada do srijede mora odrediti najvišu cijenu plina za kućanstvo.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u utorak da će cijenu plina definirati prema glavnom opskrbljivaču – HEP-u koji ga kasnije prodaje drugim opskrbljivačima u javnoj mreži te cijenu napraviti takvom da građani neće osjetiti bilo kakvo povećanje.

"Nalog koji sam dao nadležnom ministarstvu jest da se naprave maksimalni napori kako se cijena plina ne bi povećala ni za građane ni za druge potrošače. Mislim da smo kvalitetnim i detaljnim pregovorima sa svim akterima koji sudjeluju u tom procesu došli u situaciju da ćemo cijenu plina definirati prema glavnom opskrbljivaču – HEP-u koji ga kasnije prodaje drugim opskrbljivačima u javnoj mreži, i cijenu napraviti takvom da građani neće osjetiti bilo kakvo povećanje cijene plina", rekao je Plenković na konferenciji „Demografija refleksije na mirovinski sustav“.

Naglasio je da su našli način kako da marginu i marže koje postoje na drugim stavkama smanje neovisno o povećanju cijene plina na europskom tržištu.

"Idem za tim da ono što sam dao kao nalog ministru zaštite okoliša i prirode Slavenu Dobroviću i njegovim kolegama u odluci Vlade ispunimo. Ideja je da to bude prije kraja veljače", rekao je.

>> Vlada: Nije neuobičajeno da premijer radi nedjeljom. Tako je i sinoć s partnerima razgovarao o čitavom nizu tema

>> Proizvodimo plin za izvoz po 6 lp, a plin koji uvozimo košta 22,5 lp

>> Poskupljuju plin i struja, a evo koliko ćemo više plaćati cestarine na autocestama

Komentara 3

DU
Deleted user
12:17 28.02.2017.

Sve ćemo mi to platiti samo kroz manjak u proračunu!

DU
Deleted user
11:54 28.02.2017.

To je za građane prve klase. Šta je sa nama građanima druge klase što se grijemo na drva i tko se brine o cijeni energenta kojim se mi grijemo? Nama za zimu treba prosječno 15 do 20 prostornih metara drva koja sa piljenjem koštaju oko tisuću eura. Ili će mo mi kroz razna druga davanja subvencionirati cijenu plina ovima prve klase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije