Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Oduševljen sam kulturom Hrvatskog zagorja

Premijer Andrej Plenković je u Donjoj Stubici obišao novo sjedište hrvatske farmaceutske tvrtke Salvus najveću privatnu investiciju u Hrvatskome zagorju posljednjih nekoliko godina  vrijednu više od 50 milijuna kuna.
13. rujna 2019. u 21:30 4 komentara 976 prikaza
Andrej Plenković obišao 27. Zagorski gospodarski zbor
Foto: Marin Tironi/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Premijer Andrej Plenković za posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji u petak predvečer  u Sv. Križu Začretju obišao je gradilište spojne ceste Zabok-Krapina, vrijednosti 60 milijuna kuna.

Vesna bedeković status službene osobe Bedeković: Do kraja rujna tehnička zaštita za sve ustanove socijalne skrbi

Kako je rekao  ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković  koji je bio u pratnji premijera riječ je o radovima jedne od dionica ceste Zabok-Krapina, druge dionice ukupne vrijednosti 60 milijuna kuna.  "Za dvije godine ćemo završiti drugu fazu, ostaje nam još nekoliko  kilometara do Krapine, to se projektira. Drago mi je da radovi idu, rekao ministar.

Podsjetio je i na druge investicije u cestovnoj infrastrukturi u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Najavio je da će se 24. ovog mjeseca obaviti tehnički pregled za cestu do Zlatar Bistrice. "Otvorit ćemo tu dionicu ukupne vrijednosti 144 milijuna kuna. Obnova ceste prema Konjščini je završena i provodi se trenutno ovdje najveći željeznički projekt u ovoj županiji rekostrukcija pruge Zaprešić-Zabok koji se financira iz EU fondova tako da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provodi zaista velike projekte ovdje - zaključio je Butković.

Andrej Plenković na obilježavanju 29. obljetnice osnutka Mladeži HDZ-a 'mogu probati pa dobiju odbijenicu' Plenković: Provokacije ovdje ne prolaze, sve vidimo i sve lovimo

Premijer Andrej Plenković je prije u Donjoj Stubici obišao novo sjedište hrvatske farmaceutske tvrtke Salvus najveću privatnu investiciju u Hrvatskome zagorju posljednjih nekoliko godina  vrijednu više od 50 milijuna kuna.  Sjedište se prostire na više od 4400 četvorih metara, a njegova je izgradnja i opremanje sufinancirano sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj.

Plenković je pohvalio rad tvrtke koja je od svojih skromnih početaka došla do toga da zapošljava 230 osoba i posluje na mnogim inozemnim tržištima.

 "Drago mi je da smo  ovdje u Donjoj Stubici u priči koju smo čuli o duhu poduzetništva u Hrvatskom zagorju koji se od jednoga štanda u Mariji Bistrici razvio do kompanije koja zapošljava više od 230 ljudi, koja posluje ne samo u Hrvatskoj nego i u nekoliko država jugoistočne Europe koja je uspješno iskoristila mogućnost, razvoj i ulaganje u infrastrukturu ovog objekta i u proizvodnju s korištenjem EU sredstava"  izjavio je premijer.

Andrej Plenković obišao 27. Zagorski gospodarski zbor
1 / 6
Andrej Plenković obišao 27. Zagorski gospodarski zbor

Istaknuo je da se cijeli postupak, od apliciranja na natječaj do same realizacije dogodio u mandatu ove Vlade što je, po njegovom mišljenju, jako dobro što se brzine tiče."Moje iskrene čestitke jer ovo je sjajna investicija i sjajna vijest za ovaj dio Hrvatskog zagorja"- poručio je vlasniku tvrtke Teodoru Švaljeku.

Nakon Donje Stubice i Svetog Križa Začretje Plenković se u Krapini susreo s članovima stranke na sastanku Županijskog odbora HDZ-a.

Andrej Plenković obišao 27. Zagorski gospodarski zbor
1 / 17
Premijer Andrej Plenković obišao gradilište spojne ceste Zabok - Krapina

Potom je obišao Zagorski gospodarski zbor, jednu od najvećih manifestacija te vrste u Hrvatskoj, a posjet je  završio retrospektivnom večeri festivala Kajkavske popevke.

"Redovito ovdje dolazim. Zaista uvijek oduševljen  jednom sjajnom energijom i velikim poštovanjem prema našoj kulturi, ovdje konkretno kulturi Hrvatskog zagorja , izjavio je prije koncerta premijer.

Algebra
PRIJAVE TRAJU
Kako do 10.000 eura? Dovoljna vam je odlična ideja za startup
  • Avatar barba_barba
    barba_barba:

    Plenković: "Oduševljen sam kulturom Hrvatskog Zagorja, ovoliko stovatelja druga tita da se najti jos samo u Rijeci, Makarskoj i na otoku Hvaru"

  • iluustrator:

    hrvatsko zagorje diše kulturom, zrači neopisivom ljepotom ...kao i hrvatska cijela