Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković o posjeti Kineza brodogradilištima: Očekujemo da nakon analiza pošalju svoje poruke

Vlada
Jurica Galoic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.05.2019.
u 10:28

Sutra ćemo biti u Vukovaru gdje ćemo vidjeti kako se provode projekti, rekao je premijer

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je na početku sjednice Vlade na 28. godišnjicu pogibije dvanaest redarstvenika u Borovu Selu te ocijenio kako je ta velika tragedija u svibnju 1991. bila jedan od ključnih događaja u Domovinskom ratu. "Obilježavamo pogibiju 12 hrvatskih policajaca, jedan od ključnih događaja na početku Domovinskog rata, koji se dogodio samo nekoliko tjedana prije referenduma kojim je zacrtan put hrvatskoj samostalnosti i neovisnosti", rekao je Plenković.

Istaknuo je i da je jučer obilježena 24. obljetnica vojno-redarstvene akcije Bljesak, kojom je 1995. godine u vrlo kratkom roku, u samo dva dana, oslobođeno cijelo okupirano područje zapadne Slavonije

"Akcija je bila prekretnički trenutak u Domovinskom radu, otvorila politički prostor za drugu vojno-redarstvenu akciju "Oluja" tri mjeseca kasnije, te u konačnici mirnu reintegraciju Hrvatskog Podunavlja", rekao je premijer.

"Spomenut ću ključno gospodarsko pitanje, a to je posjet kineske kompanije. Bili su u Vladi na sastanku. Otvoreno smo razgovarali. Posjetili su oba brodogradilišta, i Uljanik i 3 maj. Stekli su uvid i očekujemo da pošalju svoje poruke nakon što naprave analize. Sa strane Vlade učinili smo maksimalni napor", rekao je Plenković.

Predsjednik Vlade osvrnuo se i na prošlotjedni boravak u Vladi predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović, i na razgovore o brendingu Hrvatske, koji je izradila predsjedničina radna skupina.

"Mislim da je riječ o hvalevrijednoj inicijativi koja će pridonijeti međunarodnom pozicioniranju Hrvatske i svih postignuća koja se vežu za našu povijest, gospodarstvo, sport, kulturu, baštinu, no i na budućnost - inovativnost, kreativnost , konkurentnost i uopće jedna pozitivan imidž zemlje", rekao je Plenković.

Rekao je i kako će taj rad, kada ga predsjednica bude prezentirala za koji tjedan, biti koristan i komplementaran s onim što se po pitanju brendiranja Hrvatske radi na razini resora. Prva prilika za pozicioniranje Hrvatske u tom pogledu bit će  EXPO izložba iduće godine u Dubaiu, rekao je Plenković.

Video: Obljetnica operacije Bljesak

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar indigo25
indigo25
12:01 02.05.2019.

Komunistička partije kine pomozi nam.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
19:37 02.05.2019.

Neka znaju duše hrvatskih policajaca koji nas sad gledaju odozgo da njihove žrtve nisu bile uzaludne naime manjinsko smo pitanje sveli na mizernih 3 % 😀

KU
kusstjepan
11:24 02.05.2019.

Majmuni i veleizdajice ...!!! Kinezi NE PRODAJU svoja brodogradilista i NE UNISTAVAJU svoje gradjevinske firme . Dok je banda komunisticka balkanska na to ponosna .....!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije