Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer u splitu

Plenković: Estonska premijerka mi je uz zagrljaj i poljubac čestitala na ulasku u Schengen, a iz oporbe nitko

Split: Dolazak premijera Plenkovića na obilježavanje 33. obljetnice osnutka HDZ-a Split
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
13.01.2023.
u 18:10

Održana je svečana sjednica 33. godišnjice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u gradu Splitu

U povodu obilježavanja 33. godišnjice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u gradu Splitu, održana je svečana sjednica na kojoj je bio i predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković. Nakon toga Plenković se obratio medijima. 

Snimila Slavica Vuković

Podizanje cijena nakon uvođenja eura

"Danas je bilo ekstenzivno izvješće na Vladi. Dio gospodarskih subjekata, naglašavam dio, jer velika većina nije radila nikakvo zaokruživanje cijena nastoji naštetiti građanima, slabe standard i ekonomsku i kupovnu moć, a ne pridonoseći sebi, već kratko profitirajući. Idemo korak po korak. Svi mehanizmi su tu. Mi ćemo analizirati sve podatke i kada vidimo cjelinu tih aktivnosti svi mehanizmi su tu. Veliki broj aktera je vratio cijene  i nakon naših političkih poruka i nakon nalaza inspekcijskih službi, što pozdravljam", kazao je.

Na pitanje je li odgovorio bivšoj ministrici Nataši Tramišak zašto je smijenjena Plenković je rekao: "Sve sam o tome kazao". 

Novinari su ga pitali kako komentira da je Ivan Anušić bio protiv smjene Nataše Tramišak i ima li on njegovu potporu.

"On je potpredsjednik stranke i mi normalno funkcioniramo, čuli ste njegovu izjave", rekao je. 

"Bio je za Branka Bačića, a nije bio za smjenu Nataše Tramišak, kazao je Plenković da je on jedini član Predsjedništva stranke koji nije bio za smjenu Tramišak. 

"Bačić će biti baš potpredsjednik Vlade za obnovu", dodao je. 

"Svi su imali zadaću da rade, spora je gradnja zamjenskih kuća. Ovo je sada novi zamah i prioritet", kazao je.

Dotaknuo se i splitskog gradonačelnika.

"To je čovjek koji je u stanju reći da su mu Schengen i euro dobra vijest. Oni koji nisu dali nikakav doprinos s velikim strateškim projektima za Hrvatsku za razliku od HDZ-a i HDZ-ove Vlade, a on je jedan od tih, onda nema element identifikacije. Vi kada nemate element identifikacije s reformama onda se prema tome odnosite kao prema nekoj vijesti. Meni je jučer Kaja Kallas estonska premijerka uz zagrljaj i poljubac iskreno čestitala na tome, a ja još nikoga iz oporbe nisam čuo da nam je čestitao", kazao je premijer. 

Komentara 30

Avatar Briselska junačina
Briselska junačina
18:59 13.01.2023.

Valjda su ti čestitali Pupovac, Kajtazi i vladika Pomfritije, to je tvoja ekipica.

BE
bernard1234
18:26 13.01.2023.

smjeska vam se koliko ste glupi..

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
18:38 13.01.2023.

Plenki, je li te osim što te zagrlila i poljubila na kraju i uštipnula, kao što ti je to činio Juncker? Nije, nema do pripitog štipača Junckera, nitko te ne voli poput njega!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije