Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer u Petrinji

Plenković o oporbi: Ljudima na Banovini su bezobrazno okrenuli leđa

Premijer Andrej Plenković obišao je  Petrinju
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/2
30.01.2021.
u 10:24

Prema svim indikacijama koje imamo ne bi bilo dobro da otvorimo. Pokušajmo se još malo strpiti. Sjetimo se što smo sve učinili za gospodarstvenike, naveo je premijer

Premijer Andrej Plenković došao je u posjet Petrinji gdje je sudjelovao na sastanku Stožera za otklanjanje posljedica potresa. Naveo je kako ga je ohrabrilo to što je ljudima osiguran privremeni smještaj. Osvrnuo se i na jučeranje rušenje kvoruma. Smatra da je tako oporba okrenula leđa ljudima s Banovine, jer je jučer, među ostalim, trebao biti donesen Zakon o obnovi. 

- Pokazali su nevjerojatan stupanj destruktivnosti i veliku dozu političke nekulture. To je nemoralan potez oporbe. Nedržati kvorum ako znaju da je jedan zastupnik u bolnici. Mi nismo o tome govorili, no Sabor je mali. Svi dobro znaju što se u njemu zbiva. Pitanje odgovornosti je na oporbi.

- Jučerašnji dan trebao je biti zapamćen po četiri točke. Prvo, trebali su izglasati Zakon o obnovi. Dva, izglasati Nacionalnu strategiju. Tri, izglasati isključivi gospodarski pojas. Četiri, otvorenje LNG-a na Krku - istaknuo je i naveo kako se to nije dogodilo. 

Kazao je kako nikad nije mislio da bi oporba to napravila: - HDZ to ne bi nikad napravio. 

- Taj prijedlog o ukidanju obveznog članstva u HGK je bio u formi zaključka. Preostalo je će parlamentarna većina predloži alternativni prijedlog,. Tema zbog koje su oni navodno izašli nije bila na dnevnom redu - objasnio je. 

Upitan o otvaranju kafića, kazao je kako bi ljudi trebali biti strpljivi: - Neka pogledaju što se događa. Mjere su u mnogim dijelovima Europe i strože. Prema svim indikacijama koje imamo ne bi bilo dobro da otvorimo. Pokušajmo se još malo strpiti.

Premijer je dodao kako datum koji su odlučili da bude prijelazan je 15. veljače. Tad će vidjeti kakvo je stanje i postoji li prostora za ublažavanje mjera. 

Ključne riječi

Komentara 175

PO
PovoljnaCjepivaPoMjeri
10:39 30.01.2021.

Zamisli kakav psihopat moras biti da ovakve spinove radis 🤮

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
10:34 30.01.2021.

Dosta nam je države sa stotinama tisuća uhljeba, reforme trebamo, a ne lopove!

Avatar FalusBonus
FalusBonus
10:40 30.01.2021.

Drugovi! Sile mraka napale su naše najsvjetlije bastione uhljebništva, nesmijemo pokleknuti, jer ako popustimo gdje ćemo uhljebljavati naše stranačke kolege, djecu i rodbinu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije