Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U ZADRU

Plenković o izgradnji kapele u Betlehemu: To je doprinos promociji Hrvatske

Zemunik: Premijer Plenković posjetio Protupožarnu eskadrilu HRZ-a
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
19.08.2021.
u 16:43

Na pitanje o ljetovanju ministra financija Zdravka Marića na jahti riječkog poduzetnika, odgovorio je da je ta priča jučer završena

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je boravio u Zadarskoj županiji gdje je posjetio vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku Donjem te se susreo sa zadarskim županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem. Tom prilikom odgovarao je i na novinarska pitanja.

Osvrnuo se na sezonu, ocijenivši da su brojevi "s kojima smo upoznati danas zaista izvrsni", ali i na kritike vezane uz financiranja gradnje hrvatske kapele u Betlehemu.

“Velik broj hodočasnika odlazi u Svetu zemlju. Činjenica je da mnoge zemlje imaju tamo svoje kapele. To je jako važno. To je jedan od naših doprinosa promociji Hrvatskoj. Sredstva koja će se uložiti u obnovu onoga što se može nazvati kulturnom i sakralnom baštinom su daleko veća od ovoga što će biti uloženo u Svetu zemlju", rekao je, dodajući da bi netko tko vidi tu kapelu tamo mogao poželjeti doći u Hrvatsku.

Na pitanje o ljetovanju ministra financija Zdravka Marića na jahti riječkog poduzetnika, odgovorio je da je ta priča jučer završena.

"On je rekao o kome se radi, a Povjerenstvo neka radi po zakonu što god treba", dodao je.

Najavio je da se planira nabavka dodatnih kanadera.

"Hrvatska ima šest kanadera, jedan je na servisu. Planira se jačanje eskadrile, ali prvo treba vidjeti kad će ti avioni biti proizvedeni i ići u prodaju", rekao je.

 

Ključne riječi

Komentara 39

Avatar madcap
madcap
16:59 19.08.2021.

Pijani milijarder u doba pandemije i globalnog zatopljenja troši 450000 eura za kapelicu na drugom kraju svijeta i kupuje jedan kanader.

TM
trade_mark
17:01 19.08.2021.

pred nekoliko tjedana je bio neki članak o našim srednjoškolcima koji su osvojili medalje na svjetskom natjecanju mladih kemičara. koliko ste novaca uplatili njihovim školama za daljnji razvoj nastavnih uvjeta? njihovim mentorima, ili čak samim učenicima? bar 500 kuna?? jeste li?

ZV
Zvjerko15
17:28 19.08.2021.

Može li mi itko objasniti kako će to neka kapelica na drugom kraju svijeta promovirati Hrvatsku? 450000€ za neku kućicu!!! I Bandić bi to napravio jeftinije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije