Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MINISTRI RAZGOVARAJU S PREDSTAVNICIMA'

Plenković o isporuci lijekova bolnicama: Mislim da će sve bolnice dobiti lijekove

Glina: Andrej Plenković obišao kontejnersko naselje Mali dom
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
09.04.2021.
u 11:36

– Pozicija je jednaka kao što je bila prije nekoliko dana, ministar Beroš i Marić razgovaraju s predstavnicima veledrogerija – izjavio je.

Premijer Andrej Plenković posjetio je danas Koprivnicu. Obišao je Podravku za koju je rekao kako je jedna od naših najznačajnijih prehrambenih kompanija.

– Vidim da su rezultati za prošlu godinu dobri. Sve skupa – dobit 247 milijuna kuna, šest tisuća zaposlenih, prosječna plaća 6000 kuna, razvojni planovi, izvozno su orijentirani – rekao je Plenković koji je nakon toga odgovarao na pitanja novinara.

Isporuka lijekova bolnicama

– Pozicija je jednaka kao što je bila prije nekoliko dana, ministar Beroš i Marić razgovaraju s predstavnicima veledrogerija. Vjerujem da je riječ o ozbiljnim i odgovornim ljudima i da se normalno nastavlja funkcioniranje isporuka lijekova – rekao je i dodao da je prošlog tjedna isplaćeno 980 milijuna kuna

– Dio je otišao direktno bolničkim ustanovama, dio ljekarnama, na kraju je većina tih sredstava završila u veledrogerijama – rekao je i dodao da se obavljaju razgovori i da će se pronaći rješenja koja će omogućiti normalnu isporuku lijekova.

– Mislim da će sve bolnice dobiti lijekove. Kada je riječ o lijekovima za onkološke pacijente, ministar Beroš je već našao rješenje. Ne vidim da imamo nekakav sistemski problem. On je više u eteru nego što je u realnosti – izjavio je.

Udomiteljstvo djece

– Naš cilj je sigurnost djeteta, ostvarenje prava djeteta, a sve ono što se u sklopu postojećeg zakonskog okvira može ubrzati, treba to učiniti. Ako postoje neka uska grla koja usporavaju i sprečavaju proces udomiteljstva, onda to treba promijeniti – izjavio je.

– Netko tko izvrijeđa cijelu političku scenu, udruge koje se bave ženskim pravima, nalazi se prozvan komentirati aktualni sat. Ne sjećam se da je jedan predsjednik komentirao aktualni sat. Nisam primijetio da je gospođa Benčić bila nešto posebno dotaknuta komentarom predsjednika Hrvatskog sabora – rekao je Plenković komentirajući napad predsjednika Zorana Milanovića na Gordana Jandrokovića zbog riječi upućenih zastupnici Sandri Benčić.

Poziv građanima na cijepljenje

– Cijepljenje je ključno za izlazak iz ove ugroze – rekao je dodavši da su osigurali 770 tisuća novih doza cjepiva Pfizer.

Poručio je kao treba slijediti jasne stavove struke. 

– Cijepljenje je bez ikakvih dilema najbolja zaštita. Zato ga i preporučujem. Činjenica je i da smo se i ministar zdravstva, predsjednik Sabora i ja svjesno i namjerno cijepili cjepivom AstraZenece iako smo preboljeli COVID. Smatramo da je i to jedna poruka pouzdanja u to cjepivo i da je u svakom slučaju cijepljenje pozitivno – rekao je.

Rekao je i kako su na tragu dogovora za COVID dodatak umirovljenicima i da su isplate moguće već s mirovinama za travanj.

Komentara 19

ZV
Zvjerko
12:16 09.04.2021.

Isuse!!! 6 milijardi kuna duga veledrogerijama, a Plenki ne vidi da imamo neki sistemski problem.

Avatar madcap
madcap
12:21 09.04.2021.

Nema lijekova, nema cijepiva, nema Plive, nema Imunološkog...., Nema ničega, pa ni sistema a time nema ni sistemskog problema. Plenković je u pravu

Avatar moranzilanovic
moranzilanovic
12:12 09.04.2021.

Da je netko državi tužan 6 i pol kuna tu bi vidio problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije