Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Hrvatska, 20. članica europodručja'
Povratak na članak

Plenković: Ne koristiti zaokruživanje cijena za neopravdano velike dobiti i profite

Plenković je poručio da je važno da akteri "ne zauzimaju prakse i poteze koji će zaokruživanje cijena, u kontekstu širih inflatornih pritisaka, koristiti za neopravdano velike dobiti i profite i ići na uštrb interesa građana i njihovog standarda".

Komentari 13

SP
Stari panj
14:51 24.01.2023.

Još će se koji dan o tome pričati i onda “ujeo vuk magare” Ostadoše nam veće cijene, niži standard i prednost zajedničke valute, kod putovanja u EU zemlje, koju većina osiromašenog stanovništva neće ni osjetiti..

VL
JO
jovonovo
15:36 24.01.2023.

Europski centralni polit-biro polako pokazuje svoje pravo komunističko lice. Slobodno tržište više ne postoji, postoji samo centralni europski komitet koji odlučuje o cijenama svega, a da ironija bude veća, sam taj centralni komitet je stvorio energetsku krizu namjerno ulazeći uu rat sa Rusijom, i namjerno već godinama reklamirajući tzv. zelenu politiku i zanemarujući ulaganje u konvencionalne energije. Ovu njihovu igru već smo vidjeli kod korona krize, ovo je samo nastavak namjernog uništavanja ekonomije i komunističko preuzimanje. Sve se vodi u Bruxellesu a ovi naši politički jadnici samo su šaka poslušnika. E pa, gospodo komunisti, ovakvo manipuliranje cijenama i ovakva prevelika uloga država u ekonomiji, već je dovela do vrlo visoke inflacije . Euro kao valuta je mrtav, završit će kao dinar u Jugoslaviji. To je i krajnja namjera ovih svjetskih bankovnih kriminalaca. Cilj je uništiti sav privatni sektor, sve nacionalizirati i onda ucjenjivati radnike preko novih digitalnih kriptovaluta Vaš rad će realno vrijediti sve manje, vaše ušteđevine će biti potpuno obezvrijeđene, vaše mirovine također (pogledajte si stanje mirovisnkih fondova za ovu godinu, a to je samo početak) . Između zelenih i komunista nema razlika, Nema tu spasa, nema niti jedne političke opcije koja bi se borila za smanjenje državne potrošnje i manje uloge države u društvu. Ne fukcionira zdravstvo, ne funkcionira pravosuđe, mediji su kupljeni, partijska mafija vlada na svim nivoima!!

VL
Avatar kenshi
kenshi
19:37 24.01.2023.

Poruka Plenkoviću; ne koristite Hrvatsku kao sredstvo za svoju vlastitu promidžbu i karijeru u Bruxellesu.

VL
BO
BorderGuard
16:31 24.01.2023.

Stariji francuzi su mi rekli da je prelaskom na euro kruh u FR sa 30 centi u tadasnjim francima skocio na euro. Isto kao i u ostalih dvadesetak zemalja euro zone. Andrej je primio jasne i glasne upute u Davosu koje je trebao ispuniti on ili netko drugi ukoliko ne poslusa. A sada vas maze marmeladom po ocima.

VL
Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
17:21 24.01.2023.

Onima koji poskupljuju 50% zbog rata u Ukrajini sve je oprošteno jer su na liniji velikog vođe. Ali ajme onima koji poskupljuju za 0.5% zbog zaokruživanja. Neće pobjeći njegovim radarima i osjetit će moćni arsenal velikog vođe.

VL
PA
papiribica
18:07 24.01.2023.

Ok, sad kad je prošla parada, kreće li obnova Banovine?

VL
Avatar kvasac60
kvasac60
18:09 24.01.2023.

Tko o čemu HDZ o poštenju..

VL
Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
19:44 24.01.2023.

Već po plakatu "Euro naš novac" vidiš da Plenki nešto mulja i laže. Kako euro može biti hrvatski novac kad ga ne izdaje HNB već Centralna europska banka? Euro može biti naš novac samo ako Hrvatska više ne postoji pa sad živimo u državi koja se zove EU.

VL
GO
goran2hr
21:41 24.01.2023.

I dobro, kune više nema na radost HDZSDP koordinacije. Pa je li sad guverner Vujčić konačno dobio otkaz (kao i ostatak djelatnika HNB-a)? Čemu oni više služe (trebaju)?

VL
GO
goran2hr
21:40 24.01.2023.

Uporno prave problem od najmanjeg dijela problema - zaokruživanja. A masna poskupljenja koja su odrađena unatrag godine ili dvije, to se zataškava.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.