Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet Vatikanu

Plenković namjerava pozvati papu Franju u Hrvatsku, želi razgovarati o Stepincu

Premijer Andrej Plenković
Foto: Vlada.hr
1/11
06.10.2017.
u 10:27

Osim audijencije kod pape Franje i razgovora tête-á tête, Plenković će u subotu u Vatikanu razgovarati i s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom te obići baziliku sv. Petra.

Premijer Andrej Plenković najavio je da će prilikom subotnjeg posjeta Vatikanu papu Franju pozvati u Hrvatsku, a s njime namjerava razgovarati o okončanju postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca te jačanju odnosa Svete Stolice i Hrvatske.

"Posjet Svetom Ocu, papi Franji, zasigurno je za mene jedan od najvažnijih događaja uopće u životu, a poklapa se i s godinom dana rada Vlade", rekao je Plenković novinarima ispred Banskih dvora nakon što je položio lovorov vijenac na spomen-ploču na Banskim dvorima u povodu 26. obljetnice raketnog napada JNA na zgradu vlade. 

Premijer Andrej Plenković
1/5

"Očekujem da od njega čujem poruke ohrabrenja, da ga, naravno, pozovem u Hrvatsku, da razgovaramo o okončanju postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca i svim drugim pitanjima koja su važna i bitna za jačanje odnosa između Svete Stolice i Hrvatske", rekao je Plenković.

Osim audijencije kod pape Franje i razgovora tête-á tête, Plenković će u subotu u Vatikanu razgovarati i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom te obići baziliku sv. Petra.

Posjet Vatikanu Plenković započinje danas kada će se u večernjim satima u hrvatskome veleposlanstvu sastati s predstavnicama hrvatske zajednice.

Komentara 34

Avatar southman
southman
10:56 06.10.2017.

Džaba vam pljuvanje "dragi" moji jugokomunjare, ali kad papa dođe u Hrvatsku da proglasi Stepinca svetim na kanonizaciji će se okupiti najmanje pola miliona hrvata vjernika i domoljuba, a vi ćete skapavati od muke !!

Avatar berija1
berija1
15:45 06.10.2017.

Bravooo!

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
15:47 06.10.2017.

Plenkovic vuce svaki dan novi drzavnicki potez , svidja mi se kak vadi yugoslavenima mast:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije