Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zavrijeđuju potporu'

Plenković na virtualnoj sjednici: Donijet ćemo odluku o dodatku na plaće u zdravstvu

U HNK održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
05.12.2020.
u 13:44

Plenković je rekao i da je Vlada u korona krizi za gospodarstvo Varaždina odobrila 2446 zahtjeva za 32.409 radnika s isplaćenih 217 milijuna kuna, a na razini Varaždinske županije za 38.194 radnika isplaćeno je 320 milijuna kuna.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u subotu je obilježen Dan Grada Varaždina, a video vezom Varaždincima je čestitao i premijer Andrej Plenković, koji je zaželio da se grad i Varaždinska županija nastave kvalitetno razvijati uz poruku da će im na tom tragu Vlada i dalje biti  partner.

Premijer se osvrnuo i na aktualni situaciju u borbi protiv pandemije koronavirusa rekavši da je povećan pritisak na zdravstveni sustav.

„Ministarstvo zdravstva u stalnoj je komunikaciji s ravnateljem Opće bolnice Varaždin i nastoji pomoći slanjem medicinskih sestara, liječnika, uređaja, biti uz vas kad je sjeverno-zapadna Hrvatska najugroženija“, rekao je Plenković te zahvalio medicinskim sestrama i liječnicima na požrtvovnom radu.

„Vlada će donijeti odluku kojom će svima koji sudjeluju u borbi protiv covida 19 osigurati dodatak na plaću“, istaknuo je premijer.

05.12.2020., Varazdin- Pod posebnim epidemioloskim mjerama u koncertnoj dvorani HNK-a, odrzana Svecana sjednica Gradskog vijeca Grada Varazdina na kojoj su dodijeljene nagrade najzasluznijim gradjanima. Na Svecanoj sjednici putem Zoom aplikacije prisutnima i nagradjenima obratio se premijer Andrej Plenkovic. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

 

Plenković je rekao i da je Vlada u korona krizi za gospodarstvo Varaždina odobrila 2446 zahtjeva za 32.409 radnika s isplaćenih 217 milijuna kuna, a na razini Varaždinske županije za 38.194 radnika isplaćeno je 320 milijuna kuna.

Kroz dosadašnju suradnju vrlo jasno smo pokazali, istaknuo je Plenković, da odnos prema Varaždinu i Županiji nije na razini simbolike, nego je odraz poštovanja i razumijevanja. Konkretnu poruku potpore svim stanovnicima Varaždinske županije dodatno nose projekti za koje je kroz EU fondove ugovoreno ukupno 1,1 milijardu kn, uključujući i projekt izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda te izgradnju dnevne bolnice u Općoj bolnici Varaždin.

Ključne riječi

Komentara 13

ST
stefj
14:39 05.12.2020.

Ovo je vjerojatno jedina odluka koja donekle ima smisla, za razliku od one o povećanju plaća i primanja u javnim strukturama koja je štetna za proračun, naročito za društvo... No, ovo samo pokazuje da su javne službe opet iznad svega, nitko neće nakon svega nagraditi privatni sektor, a on će jedini podnijeti teret krize i vraćati sve ove novce posuđene da bi se danas isplatile nagrade i povišice... A ova odluka će opet za sobom povući i mnoge druge stvari, npr. sigurno ćemo sada imati ogroman porast oboljelih i hospitaliziranih. Preko noći...

SN
snicl
14:17 05.12.2020.

Plenković ili Zdravko Dren ?

AC
acer7
14:49 05.12.2020.

Ja sam zbog korone ostao bez drugog posla, i sad moram bez grijanja biti po zimi. Dok se razbolim bude to ne od korone nego zbog korone

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije