Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN ŽALOSTI U RH

Plenković na Twitteru: Hrvatska je u mislima s obiteljima i prijateljima preminulih

Zagreb: Plenković i Vujčić dali izjave nakon sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
05.01.2021.
u 11:35

Vlada je današnji dan proglasila Danom žalosti u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je Dan žalosti u spomen na osmero mladih koji su tragično umrli u novogodišnjoj noći, a premijer Andrej Plenković u utorak je izrazio sućut njihovim obiteljima i prijateljima.

- Dan žalosti proglasili smo u trajni spomen na osmero mladih Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji su tragično stradali u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja. U ovim teškim trenucima, Hrvatska je u mislima s obiteljima i prijateljima preminulih te im izražavamo najiskreniju sućut, stoji u poruci premijera na Twitteru.

Osmero mladih umrlo je u novogodišnjoj noći od posljedica trovanja ispušnim plinovima od agregata koji je vikendicu u mjestu Tribistovo kod Posušja, gdje su čekali Novu godinu, opskrbljivala električnom energijom.

Nakon tog tragičnog događaja, kao poruku "solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske", Vlada je današnji dan proglasila Danom žalosti u Hrvatskoj.

Komentara 4

CR
CROLINDA
11:53 05.01.2021.

Boras šta ti nije jasno - šta misliš je li Hrvatska dobila ime po Hrvatima ili Hrvati po Hrvatskoj -a ovih osmero rajne mlađarije su Hrvati - možeš voljeti cijeli svijet i sve narode i sve ljude ali ako nee voliš svoje tu nešto nije kako treba

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
11:51 05.01.2021.

Plenković je trebao i morao spomenuti i one najmilije, najdraže i najbitnijem iz domoljubno odabranih 200 hrvatskih bogatih obitelji. Njima je najteže jer država je zadužena, zaražena i polupana, sve teže je uz Boga i domoljublje jamiti iz državnog buđeta a održavanje vila, jahti i mercedesa puno košta.

DU
Deleted user
11:47 05.01.2021.

Ljepa gesta od nase vlade i ako se tragedija nije desila u Hrvatskoj...al bi li proglasili dan zalosti da je umrlo 8 muslimana ili srba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije