Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Plenković Mostu nudi 4 ministarstva i mjesto potpredsjednika Vlade

Naslovnica 14.09.
Foto: VL
14.09.2016.
u 00:05

HDZ želi gospodarstvo, Mostu bi ostavio policiju i prepustio zdravlje.

Posve je jasno da će HDZ formirati Vladu, a prvo su pregovore započeli s Mostom jer je najlogičnije da s opcijom koja je pojedinačno od malih stranaka osvojila najviše mandata pokušaju formirati vlast.

Za razliku od lani, Most više nije u poziciji postavljati ultimatume jer vlast može sastaviti jedino s HDZ-om ili biti u oporbi, dok HDZ ima manevarskog prostora da Vladu formira i s nekim drugim političkim igračima. Sukladno tome Most, prema našim informacijama iz HDZ-a, sada ne može očekivati sve ono što je imao u prošloj Vladi.

HDZ je, kažu naši izvori, navodno spreman Mostu ponuditi četiri ministarstva, što je dva manje nego u prošloj Vladi. Osim toga, HDZ će, prema trenutačnim informacijama, tražiti da Ministarstvo gospodarstva pripadne HDZ-u, a ne kao prije kad je bilo u kvoti Mosta. Zauzvrat bi Most navodno mogao dobiti Ministarstvo zdravlja, smatraju naši izvori.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju donosimo i sljedeće priče:

>>Ivan Račan: Milanovićev odlazak može ojačati SDP

>>Sinčić htio osnovati stranku sa svojim imenom

>>Nema zabrane pušenja e-cigareta u zatvorenom

>>Na operaciju podvezivanja želuca Hrvati će ići u Tuzlu

Foto: VLm

Komentara 69

KU
kukupuku123
20:34 13.09.2016.

Nisam glasao za HDZ niti za Most, ali se iskreno nadam da će poboljšati situaciju u državi. Čeka ih puno posla i neka ne kompliciraju i sve će biti bolje... Vrijeme je... Sretno svima!

DE
derin
20:18 13.09.2016.

Pa i logično ja da najveća stranka odgovara za gospodarstvo.

Avatar kravata
kravata
20:13 13.09.2016.

I to je previse stranci koja umjesto cestitke salje ucijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije