Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZJAVA PREMIJERA

Plenković: Šimpraga je rođena 1987. godine, jesmo li mi radi toga izdajnici?

Zagreb: Plenković dao izjavu nakon sjednice Vlade
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
03.04.2024.
u 10:16

U političkoj utakmici vidimo da se zadnjih nekoliko godina razina civiliziranosti spustila i to je jako loše, kaže Plenković

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na uručivanju ugovora sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva Zaželi – prevencija institucionalizacije nakon čega je dao izjavu za medije. 

– Prva tri kruga poziva Zaželi bila su vrijedna 292 milijuna eura. Ovaj zadnji je doveo do toga da smo imali toliko puno zahtjeva da smo kao Vlada povećali sredstava, za 4. fazu projekta dodali smo 285 milijuna eura i omogućili realizaciju ovog projekta diljem Hrvatske – kazao je Plenković. Novinari su ga pitali što misli o tome što Crkva poziva na dostojanstvenu kampanju. 

– Bitno je da komunikacija ostane na pristojnoj i civiliziranoj razini. U političkoj utakmici vidimo da se zadnjih nekoliko godina razina civiliziranosti spustila i to je jako loše. Mi nismo bili predvodnici snižavanja političke kulture, ali smo se našli u situaciji da moramo odgovarati  – kazao je te dodao kako nema promjena vatikanskih ugovora. 

GALERIJA Andrej Plenković u društvu najmlađeg sinčića Ivana! Imali su divan razlog za šetnju

Zagreb: Plenković dao izjavu nakon sjednice Vlade
1/37

VEZANI ČLANCI: 

– Demografska revitalizacija je jedna od najvažnijih tema. Prije mjesec i pol usvojili smo strategiju demografske revitalizacije da zaustavimo negativan trend koji traje već skoro 75 godina. Veće su rodiljne i roditeljske naknade. Eliminirali smo pitanje nemogućnosti da ijedno dijete u Hrvatskoj ostane bez obroka uz školama, to je novi standard. Financirali smo 800 vrtića diljem Hrvatske, što obnovu, što izgradnju – rekao je Plenković.  

Upitan je i o tome da se Ustavni sud  treba izjasniti oko regularnosti izbornog procesa.  – Ne miješamo se u rad Ustavnog suda i DIP-a. Što se tiče poziva drugih stranaka, Možemo se mora više fokusirati na prljavi Zagreb, na činjenicu da ima najveći porez na dohodak... DIP i Ustavni sud moraju sami donositi odluke, bez pritisaka – kazao je. Komentirao je i izborne protivnike: 

– Oporba je imala osam godina da osmisli nešto i ponudi biračima, a nisu smislili ništa osim sintagme. Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga je rođena 1987., jesmo mi radi toga izdajnici? U 2024. godini? Smiješne i anakrone teze koje bi nas vratile 100 godina unazad. Razočaran sam lijevim spektrom, imali su osam godina, a nisu ponudili ništa. O lopovluku može govoriti samo netko tko nema drugih ideja – kaže Plenković. 

– Pričaju o krizi, kakva kriza? Da može biti bolje, može, ali nikada nismo bolje stajali. Fabriciraju krizu, da je ima, vidjeli bi to, to se osjeti – dodao je na kraju. 

VIDEO Kako je izgledao Andrej Plenković od 2010. do danas

Ključne riječi

Komentara 41

TR
Trabant
11:27 03.04.2024.

Da,jeste!Stavili ste srpsku manjinu da odlucuje o nasim zivotima dok u Srbiji i ne pomisljaju na to.Ponasas se kao da su ti Vucic i Schwab sefovi.Je li hrvatski narod izabrao te zastupnike?-NIJE!!! Je li te netko salje na Svjetski ekonomski forum da guras zelenu agendu i politiku zamjene stanovnistva?-NIJE. To je rad protiv interesa hrvatskoga naroda i to ima samo jedno ime-IZDAJA.

Avatar That'sAll
That'sAll
11:52 03.04.2024.

Lako je za Šimpragu i njene. Oni su jasni i zna se meta i odstojanje, a i cijena. Problem su oni koji "rijekama pravde" na skelama dolaze s Milanovićem. ..Lalovac, Grbin, Grčić, Borzan kao prikriveni.. a ostali oni koji su u srpstvu preko jugoslovenstva... I mutavi iz Laktaša koji im šefa savjetuje

HI
Hrvat iz Prigorja
11:35 03.04.2024.

Plenki, problem što Šipraga piše u isti rog kao Savo Štrbac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije