Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKET MJERA

Plenković krenuo u osnivanje kriznog stožera za gospodarstvo

Premijer Plenković o gospodarskim mjerama Vlade zbog koronavirusa
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/2
26.03.2020.
u 21:00

U savjetu će uz ministre biti i poduzetnici i ekonomski stručnjaci, a novo tijelo će, uz informiranje poduzetnika, imati zadaću i da po potrebi radi na dopunama mjera koje poduzima Vlada kako bi pomogla gospodarstvenicima.

Premijer Andrej Plenković poslušao je glas poduzetnika i krenuo u osnivanje kriznog stožera za gospodarstvo, koji će vjerojatno profunkcionirati već idućeg tjedna.

U Banskim dvorima neslužbeno se može čuti kako je riječ o ideji o kojoj se razmišlja već neko vrijeme, a riječ je o ekonomskom savjetu koji bi, po uzoru na Nacionalni stožer civilne zaštite, poduzetnicima pružao pravodobne informacije o mjerama koje se provode kako bi se pomoglo gospodarstvu pritisnutom epidemijom koronavirusa. U savjetu će uz ministre biti i poduzetnici i ekonomski stručnjaci, a novo tijelo će, uz informiranje poduzetnika, imati zadaću i da po potrebi radi na dopunama mjera koje poduzima Vlada kako bi pomogla gospodarstvenicima.

VIDEO: Premijer Andrej Plenković o gospodarskim mjerama

Premijer Plenković danas je na sjednici Vlade najavio da će se idućeg tjedna aktivirati novi paket mjera, a iz Banskih dvora naglašavaju i da je Europska komisija danas izišla s planom po kojem bi Hrvatska za pomoć gospodarstvu i zdravstvenom sustavu trebala dobiti nešto manje od 10 milijardi kuna što će, kažu, uz Vladine mjere od 30 milijardi biti značajan impuls za gospodarstvo u Hrvatskoj.

Iz Vlade poručuju i kako prepoznaju potrebe hrvatskih poduzetnika, kao i dalekosežnost posljedica koje će ostaviti kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa.

Za sutra je nakon duljeg vremena sazvano i Gospodarsko-socijalno vijeće, koje će također razmotriti gospodarsku situaciju nakon izbijanja pandemije. U Banskim dvorima ističu kako se i poslodavci i sindikati u ovoj krizi trebaju prilagoditi i biti svjesni da će svi morati podnijeti dio tereta kako bismo prevladali krizu, pri čemu je izvjesno da određeni rezovi neće zaobići ni javni sektor.   

Komentara 29

JO
JOHNNY
21:39 26.03.2020.

Mislim da je najbolje to pitanje ostaviti struci bez mjesanja onih koji su deplasirani za te teme. Ako Vlada i njezini savjetnici uspjesno rijesavaju krizu u zdravstvenom sektoru, sigurno ce i u gospodarskom.

IP
iphone8
21:44 26.03.2020.

Nedvojbeno je da Hravtsku ceka dugi oporavk od krize izazvane koronavirusom, a potres je dodatno pogorsao situacij. Svaka pomoc vladajucih je dobrodosla

Avatar Zarko_Oremovic
Zarko_Oremovic
21:40 26.03.2020.

Hrvatska je pokazala da se pravodobnom reakcijom moze uspjesno nositi s kriznim situacijama uz maksimalan angazman struke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije