Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković slavi pobjede HDZ-a:

Osvojili smo 12 županija, 62 grada i 204 općine!

Zagreb: Andrej Plenković stigao u izborni stožer HDZ-a
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
04.06.2017.
u 22:27

"Ono što je bio moj glavni cilj je iskorak u jednom od velika četiri grada, ostvario ga je Andro Krstulović Opara u Splitu"

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković prilikom dolaska u središnjicu HDZ-a komentirao je rezultate drugog kruga lokalnih izbora.

Premijer se pohvalio rezultatima te najavio da sutra započinju razgovori s parlamentarnim strankama.

- Zajedno s partnerima u Koprivničko - križevačkoj županiji smo osvojili 13 županija. Posebno čestitam novom županu Ivanu Anušiću u Osječko - baranjskoj županiji. Riječ je o drugoj županiji po veličini u Hrvatskoj, na taj način smo dobili povjerenje za svih 5 slavonskih i svih 5 dalmatinskih županija, rekao je Plenković.

HDZ je osvojio 62 grada, a moguće da će osvojiti i Hvar. Osim toga, osvojili su i 204 općine.

- Posebno želim čestitati nizu kolega koji su osvojili sjajne rezultate. U Daruvaru, Dubrovniku, Metkoviću, Karlovcu, Ozlju i Oroslavlju, Senju, Đakovu, Požegi, rekao je Plenković.

 - Vidjeli smo odaziv i rezultate. HDZ je pripravan za sve scenarije. Upućujemo poruku svima koji žele za Hrvatsku suočavanje na način sa svim krupnim političkim pitanjima, pozivam ih na razgovore o političkoj stabilnosti, razvoju, demografskoj revitaliziaciji i sigurnosti te o obrazovanju naše djece, poručio je Plenković.

Naravno, sve to uz značajan naglasak na umirovljenike, socijalnu uključivost. Sve su to teme dio naše vlade. Oni koji se žele pridružiti, od sutra otvaramo nacionalne teme s puno samopouzdanja i odgovornosti prema hrvatskim biračima.

Zagreb: Andrej Plenković stigao u izborni stožer HDZ-a
1/66

- Mislim da je dobro, malo ćemo sve rezimirati. Ono što je bio moj glavni cilj je iskorak u jednom od velika četiri grada, ostvario ga je Andro Krstulović Opara u Splitu, a tu je i sjajan uspjeh Ivana Anušića u Osječko-baranjskoj županiji. To su bile za mene amblematične bitke ovih lokalnih izbora - poručio je Plenković.

Sve o lokalnim izborima čitajte OVDJE

Komentara 28

TI
Tigrus
23:55 04.06.2017.

Bravo Plenki ! Na kraju uvijek normalnost i znanje pobijede.

Avatar tetina
tetina
23:27 04.06.2017.

Cestitam! G. Plenkovicu ovo ste sve sjajno odigrali. Diplomatski! Svaka Vam cast! Tako se to radi!

ST
stefj
00:05 05.06.2017.

HDZ može biti zadovoljan. Dobili su Split i Dubrovnik, dobili su neke županije nazad... Izgubili su nekoliko gradova, neke su izgubili od desnih stranaka kojih su se odrekli... Sada će se zaboraviti debakl u Zagrebu, Plenković može biti zadovoljan. Sada mora presložiti sabor, pa ćemo vidjeti što dalje. Ako uspije (i kako), mogao bi onda krenuti u obračun s desnom strujom... U konačnici će ostati pitanje da li uzimajući glasove lijevih može nadoknaditi 5 do 10 mandata koje je dobio zahvaljujući desnima... Mislim da mu mora biti i upozorenje veliki broj nezavisnih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije