Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mostovi amandmani o plaćama

Plenković: Ja ću biti jasan i čvrst, moj stav je protiv toga

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.11.2016.
u 12:04

I ministar financija Zdravko Marić je također rekao da je ova porezna reforma prevelik posao i zahvat i da ga ne bi povezivao ni s kakvim populističkim i demagoškim principima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je danas Mostov amandman o plaćama dužnosnika. Rekao je da je on 'protiv demagogije i populizma'.

– Ja ću bit jasan i čvrst, ja sam protiv demagogije i populizma. Mislim da je prirodno ako neke stranke žele podnijeti takav amandman, na to imaju pravo. Moj stav je protiv toga – rekao je Plenković.

HDZ nije iznevjerio birače i prekršio obećanje o smanjenju PDV-a, kazao je premijer Andrej Plenković. - Porezna reforma je cjelovita, a mi smo govorili o porezu na dobit, na dohodak i o smanjenju stope PDV-a u drugoj godini mandata. HDZ nije dobio apsolutnu vlast i kada pregovaramo s našim partnerima, kad uvažavamo i osluškujemo poruke socijalnih partnera, prije svega sindikata i stavove pojedinih resornih ministara, onda smo od inicijalnog paketa od kojeg je ostalo 95 posto prijedloga napravili određene modifikacije kako bismo pokazali socijalnu komponentu, rasteretili poduzetnike, osigurali velikom broju ljudi veći dohodak, a pritom održali stabilnost državnih proračuna i javnih financija - kazao je Plenković

Radimo na ispunjavanju onog što smo obećali, a kako ćemo u kojoj fazi u četiri godine te ciljeve ostvarivati, ovisit će o ukupnom gospodarskom rastu i učinku ove porezne reforme na hrvatsko gospodarstvo.

Podsjetimo, čelnik Mosta i predsjednik Sabora Božo Petrov poručio je jučer kako je Most nakon konstruktivnih pregovora s HDZ-om postigao kompromis oko porezne reforme, temeljem kojeg je odlučeno kako će proizvodi koji su dosad imali stopu PDV-a od 5 posto, poput kruha, mlijeka i lijekova, i ostati na toj stopi. Kako bi zbog promjene poreza na dohodak dodatno rasle i već visoke plaće dužnosnika, Most će, tvrdi Petrov, podnijeti amandman na taj prijedlog zakona kako se ta promjena oporezivanja dohotka ne bi odnosila na dužnosnike. Dodao je da se nada da će svi dužnosnici to i podržati.

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je tu najavu amandmana kojim bi se onemogućilo dužnosnicima da dobiju veće plaće s ovom reformom.

– Amandman na plaće dužnosnika? Legitimno je pravo da se taj amandman podnese, ako mene pitate, a ja ću vam vrlo jasno reći da je ova porezna reforma prevelik posao i zahvat i ne bih ga nikako povezivao ni s kakvim populističkim i demagoškim principima – odgovorio je Marić na pitanje novinara.

Komentara 12

KA
KaNiDora
12:38 11.11.2016.

ne kužim zašto je ograničavanje ionako visokih plaća kvazi i tobože političara - populizam ?? Dajte i nama bokcima populizam pa povećajte plaće na prosječnu plaću od 5600 kuna

DU
Deleted user
13:39 11.11.2016.

Kad se snizuju place duznosnicima to je populizam a kad se smanjuju normalnom puku onda je to nuznost??? I jedni i drugi dizu si place po drugi puta a zasticeni su"zakonom" o populizmu koji kaze da se na taj nacin place ne mogu snizavati vec samo dizati.

TW
TWITOIST
12:38 11.11.2016.

Gospodine predsjednice Vlade,htio ti ili ne htio ,morat ces traziti nove ruke u Saboru .''MOST'' je nestrucna i populisticka stranka ,koja vec vodi kampanju za sljedece lokalne izbore ,to sto oni rade to nema nigdje u svjetu da su kao vladajuci sami sebi oporba,a nije ni cudo kad su im vodje psiholog i zubar ,nema tu ni strucnjaka niti politicara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije