Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER RH

Plenković izrazio sućut obitelji Tuđman: Miroslav je imao viziju svog oca, ostavio je neizbrisiv trag

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu nakon sastanka s parlamentarnom većinom
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
31.01.2021.
u 23:27

U ovim tužnim i bolnim trenucima za Vašu obitelj, sve prijatelje, kolege i poznanike dragog Miroslava, molim Vas da primite izraze iskrene sućuti i suosjećanja, u ime Vlade Republike Hrvatske, Hrvatske demokratske zajednice i moje osobno

Predsjednik Vlade i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je sućut obitelji povodom smrti prof.dr. sc. Miroslava Tuđmana, u kojoj stoji:

"Poštovana obitelji Tuđman, s velikom sam tugom primio vijest o smrti Vašeg voljenog sina, brata, supruga i oca, istaknutog hrvatskog znanstvenika i političara, našeg dragog prijatelja i kolege Miroslava Tuđmana. Sin prvoga hrvatskoga predsjednika Franje Tuđmana i sudionik Domovinskoga rata, dao je doprinos ostvarenju vizije svoga oca – stvaranju slobodne, suverene, neovisne i demokratske Hrvatske, njezinom međunarodnom priznanju i teritorijalnoj cjelovitosti te izgradnji političkih, društvenih i znanstvenih institucija.

Napustio nas je u zreloj fazi života, obnašajući dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru u kome je predstavljao stranku koju je osnovao njegov otac, kojoj se i sam pridružio te njezinim uspjesima uvelike pridonio svojom razboritošću, mirnoćom i prirodnim autoritetom čovjeka koji je posvećen zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa. Snažno se zalagao za obranu prava hrvatskog naroda u BiH i čuvanje ostavštine prvog hrvatskog predsjednika. U javnosti je prepoznat i kao autor znanstvenih rasprava u kojima je na argumentiran način govorio o stvarnim uzrocima ratova u Hrvatskoj i BiH.

VIDEO U rujnu 2009. Miroslav Tuđman za Večernji list otkrio je nepoznate detalje o svom životu: "Odrastao sam u kući u kojoj se nisu pričali vicevi i nije se pilo"

Sveučilišni profesor, publicist, zastupnik u Hrvatskom saboru i jedan od utemeljitelja hrvatskog obavještajnog sustava svojim je stručnim, pedantnim i marljivim političkim, društvenim i akademskim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u novijoj hrvatskoj povijesti. U ovim tužnim i bolnim trenucima za Vašu obitelj, sve prijatelje, kolege i poznanike dragog Miroslava, molim Vas da primite izraze iskrene sućuti i suosjećanja, u ime Vlade Republike Hrvatske, Hrvatske demokratske zajednice i moje osobno."

Komentara 32

Avatar comparator
comparator
23:38 31.01.2021.

Zaista trebamo žaliti za čovjekom koji je imao jasnu sliku kojom Hrvatska treba ići iako je bio i pogrešnoj stranci koju ovakvu kakva je sad njegov otac nikako nije zamišljao. Oba Tuđmana izdana su od svoje stranke ,ali ne samo oni nego i Hrvatska i najviše Hrvati. Žao mi je zbog velikog gubitka i izražavam iskrenu sućut njegovoj obitelji !

CI
cincokapulicaf
23:55 31.01.2021.

Moiroslavu hvala na svemu što je učinio za našu Hrvatsku. Počivao u miru!

OK
okolokere
23:48 31.01.2021.

Častan je čovjek završio svoj život. Znao je u ključnim vremenima biti na pravoj strani daleko od rulje koja nepismenošću ne može nadglasati ili nadjačati civilizirane ljude u hrvatskoj Republici. Napredak i strateške interese svoje domovine sin je prvog hrvatskog Predsjednika Republike pokojni je Miro Tuđman jasno vidio i za njih pošteno radio. Utoliko je njegov život bio ispunjen smislom a njegov doprinos hrvatskim uspjesima i pobjedama sasvim će sigurno buduće generacije znati cjeniti. Iskrena sućut obitelji i njegovim bliskim prijateljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije