Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginulo najmanje 29 ljudi

Plenković izrazio sućut Angeli Merkel povodom nesreće u Portugalu

nesreća u Portugalu
Foto: REUTERS
1/3
18.04.2019.
u 10:02

Vlada Republike Hrvatske izražava sućut i suosjećanje s njemačkim narodom, osobito s obiteljima poginulih, a ozlijeđenima želimo brz oporavak, kaže se u poruci hrvatskog premijera

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je sućut njemačkoj kancelarki Angeli Merkel u povodu prometne nesreće turističkog autobusa na otoku Madeira u Portugalu u kojoj su poginuli njemački državljani, objavila je vlada.

"Poštovana kancelarko Merkel, draga Angela, sa žalošću smo primili vijest o teškoj prometnoj nesreći na Madeiri u kojoj su, nažalost, izgubili život brojni vaši sugrađani. U ovim tužnim i bolnim trenucima, Vlada Republike Hrvatske izražava sućut i suosjećanje s njemačkim narodom, osobito s obiteljima poginulih, a ozlijeđenima želimo brz oporavak“, kaže se u poruci hrvatskog premijera.

Najmanje 29 ljudi, većinom njemačkih turista, poginulo je a 27 je ozlijeđeno u srijedu kada je njihov autobus sletio s ceste na portugalskom otoku Madeira.

Njemački list Bild piše da su većina turista bili njemački umirovljenici, a među poginulima je 18 žena i 11 muškaraca.

Video: Stravična nesreća u Portugalu

Komentara 2

DA
DarthVader
10:40 18.04.2019.

A kaje s ostalima. Njima ne sucut.

Avatar Dixie_land
Dixie_land
12:47 18.04.2019.

Merkel nije briga za Njemački narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije