Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stop COVID-19'

Plenković: Instalirali su mi aplikaciju za praćenje. Zasad ne radi ništa posebno

Zagreb: Plenković dolazi na konstituirajuću sjednicu 10. saziva Hrvatskog sabora
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
28.07.2020.
u 09:06

Na pitanje što očekuje od rasprave u Saboru o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa, rekao je da očekuje zanimljive stvari

Na putu prema Saboru premijera Andreja Plenkovića novinari su pitali je li instalirao aplikaciju za praćenje kontakata zaraženih koronavirusom Stop COVID-19.

"Instalirali su mi je. Zasad ne radi ništa posebno", rekao je Plenković.

Na pitanje što očekuje od rasprave u Saboru o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa, rekao je da očekuje zanimljive stvari. "Imamo još i drugo čitanje, sigurno će biti korisnih stvari, nema nikakvih problema", rekao je Plenković.

Podsjetimo, Hrvatska zdravstveni i IT sektor razvili su i u ponedjeljak predstavili hrvatsku inačicu mobilne aplikacije "Stop COVID-19" – dobrovoljnu, transparentnu i privremenu aplikaciju koja koristi privremene i anonimne podatke radi anonimnog obavještavanja o izloženosti koronavirusu.

Aplikacija je dostupna za mobilne uređaje Android i Apple platforme, a koristi bluetooth tehnologiju. U Ministarstvu zdravstva predstavili su je ministar Vili Beroš te predsjednik Uprave APIS-a Saša Bilić.

Ministar je naglasio da je cilj aplikacije poboljšanje epidemiološke slike kroz povećanje učinaka tradicionalnih metoda detekcije bliskih kontakata uz pomoć tehnologije koja omogućuje brzo obavještavanje osobe koje su bile izložene koronavirusu.

Komentara 7

MA
manipulacija
09:18 28.07.2020.

Vidjela sam da već nekolicina europskih zemalja ima identičnu aplikaciju i drago mi je da smo napokon i mi uz korak s njima i što smo se počeli oslanjati na modernu tehnologiju!

DE
Debos
09:19 28.07.2020.

ako zaista nastojimo izbjeći strože mjere mislim da ova ideja s aplikacijom uopće nije loša.. krećemo se svuda, a ovako barem možemo biti obaviješteni jesmo li negdje potencijalno pokupili virus i da se manje brinemo

JU
Judita
09:22 28.07.2020.

Sada je došlo vrijeme da moramo biti pametni i pažljivi jer virus više nije novost. Ovakve su aplikacije vrlo jednostavne, potpuno pristupačne korisnicima i vrlo dobra ideja za sprječavanje masovnog širenja jer u svako doba možemo biti obaviješteni jesmo li u potencijalnoj opasnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije