Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer u varaždinu

Plenković: Idemo s novim Zakonom o referendumu, postojeći je loš

Plenković u pratnji ministara potpisao Razvojni sporazum za prostor sjeverozapadne Hrvatske
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
27.12.2021.
u 12:32

Vlada poštuje slobodu izbora o cijepljenju. - Imate dio aktera koji love u mutnom, profiteri i paraziti – istaknuo je

Treba ići brže, rekao sam to više puta - rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković o obnovi nakon potresa. Potpisan je ogroman broj ugovora za obnovu zgrada javnog sektora. Nažalost, dodao je, potres je bio tako jak da će proces trajati godinama. - Svi moramo raditi više i bolje na toj temi - odgovorio je na pitanje je li zadovoljan radom ministra Darka Horvata.

Govoreći o cijepljenju, podsjetio je da je Vlada osigurala dovoljno cjepiva za sve. - Imali smo preko 40 milijardi kuna troškova zbog Covida, ali osigurali smo da zdravstveni sustav funkcionira – rekao je Plenković. Cijepljeno je preko 2,2 milijuna ljudi, ali treba učiniti više. - Pozivam sve da se cijepe – poručio je. Odbacio je tezu o tome da su Vlada i Stožer krivo komunicirali o mjerama.

- Temeljne poruke Vlade, Stožera i liječnika bile su jasnije da jasnije ne mogu biti - rekao je i uputio na film "Don't look up". Vlada poštuje slobodu izbora o cijepljenju. - Imate dio aktera koji love u mutnom, profiteri i paraziti – istaknuo je. Najavio je novi Zakon o referendumu jer je postojeći loš.

Govoreći o napadu na Markovom trgu, rekao je da ga kao predsjednika Vlade zanima odakle oružje, tko je napadača naučio pucati i zašto. - Kad čujem odgovore na ta pitanja i dobijem širu sliku, onda ću biti zadovoljan – rekao je Plenković.

Komentara 123

CA
car100
12:51 27.12.2021.

ovih 360 tisuća potpisa je premalo, treba povećati na milijun potpisa za tjedan dana. Osim kad HDZ želi referendum, tada će i 100 tisuća biti dovoljno (u mjesec dana). Takav zakon nama treba! To je prava demokracija

Avatar Virus_1984
Virus_1984
12:54 27.12.2021.

Postojeći zakon je loš jer ne smijemo dozvoliti da odluke donosi više ljudi nego što ih na izborima glasa za Našu Partiju 🤡

MA
Manolo46
12:58 27.12.2021.

Ne bi se čudio da stavite normu od milijun potpisa a rok za skupljanje pola sata. Jesam, glasao sam za HDZ na zadnjim izborima ali zbog svega ovoga što je isti taj HDZ napravio u ovih godinu i pol dana nakon izbora sad poručujem tebi i cijelom HDZ da moga glasa na izborima više nećete vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije