Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA OSTAVKU

Beljak: To mu je prvi ispravan potez. Plenković i Krstičević sutra na sastanku

Krstičević i Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.05.2020.
u 22:20

Iz Ureda predsjednika nisu večeras željeli komentirati ostavku ministra Krstičevića, ali se očekuje da će predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružani snaga Zoran Milanović o tome sutra očitovati

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević razgovarali su telefonski u četvrtak navečer, a u petak će se sastati, potvrđeno je Večernjem listu iz Vlade pošto je Krstičević podnio ostavku nakon pogibije dvojice pilota HRZ-a.

"Vlada izražava najdublju sućut obiteljima dvojice pripadnika HRZ-a koji su izgubili živote nakon pada zrakoplova u mjestu Biljane Donje. Predsjednik Vlade i ministar Krstičević večeras su telefonski razgovarali te će se sutra sastati", rekao je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

U padu školskog aviona ZLIN poginuli su su pripadnici Hrvatske vojske, natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić, a ministar Krstičević podnio je nakon tragične nesreće ostavku o kojoj je izvijestio na konferenciji za novinare u Vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

"Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kako ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i HV-a. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane", rekao je Krstičević.

Iz Ureda predsjednika nisu večeras željeli komentirati ostavku ministra Krstičevića, ali se očekuje da će predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružani snaga Zoran Milanović o tome sutra očitovati.

Ostavku Krstičevića komentirao je šef HSS-a Krešo Beljak.

– Krstičević prvi put u cijelom mandatu napravio ispravan potez. Prvi i zadnji – objavio je na Twitteru.

– Krstičević je za svoga mandata pokazao (i to više puta) da mu je bitnije pogodovati NATO-u, svojoj bivšoj firmi KING ICT i HDZ-ovim klijentima nego sigurnost vojnika – komentirao je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

– Razumijem ministra, i sam bih postupio jednako na njegovom mjestu – kazao nam je SDP-ov član saborskog Odbora za obranu Franko Vidović. Smatra kako ministar obrane nije izravno odgovoran za smrt dvojice pilota, kao ni za prethodnu nesreću u kojoj su u siječnju smrtno stradala dvojica pilota helikoptera.

– No, odgovoran je za sustav i njegovo funkcioniranje. Očito je da su u posljednje tri godine u sustavu eskalirali problemi s kojima se ministar ne može nositi – kaže Vidović. Na pitanje očekuje li da će Krstičević ovoga puta doista odstupiti s pozicije, s obzirom da je ostavku i ranije podnosio, odgovara kako je to pitanje njegove i Plenkovićeve vjerodostojnosti.

VIDEO Dane Cupač, očevidac nesreće

Komentara 35

FR
freeshooter
21:54 07.05.2020.

Prije svega Krstičević je čovjek sa emocijama, dobar čovjek i i dobar ministar, ovo je nesreća koja nije predvidljiva i može se dogoditi bilo kada i bilom kome, pa i u americi se događaju, zato nikako nemože biti povezana i njegova odgovornost i prihvaćena ostavka, ministre prespavajte emocije, glavu gore i nastavite sa dobrim radom, istim se nadam da predsjednik i premijer neće prihvatiti ostavku, jer čin je moralan i emotivan, suosjećajan, ali nema njegove odgovornosti i treba nastaviti sa radom.

IP
iphone8
22:11 07.05.2020.

Od stupanja na dužnost ministar svoj posao radi odgovorno i cvrsto stoji iza svakog svog poteza. Nazalost, dogodila se tragedija koju cemo dugo pamtiti, a ministar se ponio dostojanstveno i casno

DU
Deleted user
21:58 07.05.2020.

Realno Krstičevićeve odgovornosti nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije