Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆANJE NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

Plenković: Hrvatska ustraje u borbi protiv antisemitizma

Zagreb: U prostoru NSK održana sjednica Vlade RH
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
27.01.2024.
u 11:22

Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta obilježava se 27. siječanja, na dan kada je Crvena armija 1945.godine oslobodila koncentracijski logor Auschwitz-Birkenau u Poljskoj

Premijer Andrej Plenković poručio je u subotu, u povodu Međunarodnog dan sjećanja na žrtve Holokausta, da hrvatsko predsjedanje Međunarodnim savezom za sjećanje na Holokaust (IHRA) ustraje u borbi protiv antisemitizma i očuvanju kulture sjećanja. Na današnji dan odajemo počast žrtvama Holokausta, najtamnijeg poglavlja povijesti, kazao je premijer.

"Hrvatsko predsjedanje Međunarodnim savezom za sjećanje na Holokaust (IHRA) ustraje u borbi protiv antisemitizma i očuvanju kulture sjećanja kako se takvi zločini ne bi više nikad ponovili" napisao je na društvenoj mreži X.

IHRA je međuvladino je tijelo osnovano 1998.godine radi jačanja i promicanja obrazovanja, sjećanja i istraživanja o Holokaustu. Trenutno broji 35 država članica. Hrvatska je članica od 2005. godine, a u ožujku prošle godine preuzela je jednogodišnje predsjedanje spomenutom organizacijom.

Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta obilježava se 27. siječanja, na dan kada je Crvena armija 1945.godine oslobodila koncentracijski logor Auschwitz-Birkenau u Poljskoj.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Zoran Milanović dotaknuo se teme o Severini: 'Ozbiljna tema, ali nećete je ćuti od Plenkovića'

Ključne riječi

Komentara 2

DA
dadalina
13:57 27.01.2024.

i Hrvatska doživljava antisemitizam...zatire se i samo H

ST
stomiovotreba
17:14 27.01.2024.

Hoće li onda Marko Skejo u zatvor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije