Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO NA TWITTERU

Plenković: Obustavljamo zračni promet s V. Britanijom zbog novog soja koronavirusa

Plenković: Situacija je ozbiljna, bude li potrebno - razmatrat ćemo nove mjere
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
20.12.2020.
u 21:10

Prioritet je zaštita zdravlja građana, istaknuo je premijer

Hrvatska se pridružila brojnim europskim zemalja koje su prekinule zračni promet prema Velikoj Britaniji. Vijest o tome objavio je Twitteru hrvatski premijer Andrej Plenković

-  S obzirom na nova saznanja o bržem intenzitetu širenja Covida-19 u Ujedinjenoj Kraljevini, Hrvatska će iz mjere opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz Velike Britanije na 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o moguće novom soju virusa. Prioritet je zaštita zdravlja građana - napisao je premijer Andrej Plenković na Twitteru. 

Podsjećamo, u Velikoj Britaniji je zabilježen novi soj koronavirusu.  Brojne europske zemlje kao što su Njemačka, Francuska, Nizozemska i Belgija su obustavile zračni promet prema Velikoj Britaniji iz predostrožnosti.

Španjolska je pak zatražila koordiniranI odgovor Europske unije, zbog čega su danas razgovarali europski čelnici Emmanuel Macron, Angela Merkel, Ursula Von der Leyen i Charles Michel. Postoji i mogućnost prekida i drugih prometnih linija s V. Britanijom. 

VIDEO: Stožer predstavio nove mjere: Zabranjuje se napuštanje mjesta boravišta i prebivališta do 8. siječnja.

Komentara 94

TR
Tridvajeda
21:50 20.12.2020.

Pljuska zbog BREXITa.. EU jedva dočekala. Nagazit će ih sada ekonomski ko budale. Od carina i pregleda na granici na dalje. Ode funta u blato.

MA
Maux
21:19 20.12.2020.

Ma to što samo EU obustavlja letove za UK nema nikakve veze s Brexitom LOL HAHAHAHAH

DA
dancuo
21:21 20.12.2020.

Vi ćete malo po malo po tom globalističkom projektu dogurati do općeg narodnog ustanka. Nisam siguran kako su zamislili bogataši i marionete političari u tom slučaju pobjeći. Kontrola učas izmakne iz ruku. Pa koga vi zavitlavate s virusom kojeg više od 90 posto preboli bez ikakvih posljedica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije