Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA SPLITU

Plenković: Dalmacija želi hrvatsku reprezentaciju

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
10.10.2019.
u 19:49

Nije želio prognozirati ishod večerašnje utakmice na Poljudu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u četvrtak predvečer u Splitu, uoči kvalifikacijske nogometne utakmice između Hrvatske i Mađarske da očekuje pobjedu hrvatske reprezentacije, koju prema brzo razgrabljenim kartama, u Dalmaciji žele vidjeti.

"Nisam primijetio neke tenzije, ljudi su raspoloženi u majicama reprezentacije, svi se vesele. Dobro je da Hrvatska igra u Splitu - mislim da je to sjajna poruka Splitu i Dalmaciji", rekao je premijer, istaknuvši da su karte brzo razgrabljene i da Dalmacija želi hrvatsku reprezentaciju.

Upitan kako komentira to da je za osiguranje utakmice potrošeno tri milijuna kuna, Plenković je kazao da svaka reprezentativna utakmica treba imati "odgovarajuće sigurnosne mjere."

"Ne znam točno koliko je sredstava koštalo osiguranje  ali svaka utakmica reprezentacije treba imati odgovarajuće sigurnosne mjere. Što se tiče zakona mislim da smo tu jako puno uradili na sprječavanju nereda na stadionima" istaknuo je.

Nije želio prognozirati ishod večerašnje utakmice na Poljudu. "Nemam kristalni globus, zadovoljan sam pobjedom, skoro kao u politici", rekao je.

Premijer je izjavu dao prije sastanka s predstavnicima županijskog i gradskog HDZ-a pa je novinare zanimalo hoće li biti potresa u županijskom i splitskom HDZ-u. "Ne daj bože potresa," kazao je Plenković, dodavši da će razgovarati o svemu što se zbiva u politici Vlade, Hrvatskog sabora, županije i grada.

Za najavu HNS-a da će napustiti koaliciju ako se ne dogovore oko povećanja plaća u prosvjeti, Plenković je rekao da će razgovarati o tome.

Također je rekao da nema novih informacija o nestanku hrvatskog pomoraca Dine Miškića.

"Angažirali smo Maju Markovčić , izvršnu direktoricu Europske agencije za pomorsku sigurnost sa sjedištem u Lisabonu, koristimo njihove satelitske snimke koje se prosljeđuju francuskim vlastima  i vlasniku broda, poručio je Plenković.

VIDEO Atmosfera u Splitu uoči utakmice

Komentara 5

DU
Deleted user
20:57 10.10.2019.

Dalmacija je kolijevka hrvatstva...i biblijska zemlja hrvata...itd

DU
Deleted user
19:59 10.10.2019.

svi hrvati zele i vole hr nogometnu reprezentaciju....centralizacija ubija hrvatsku drzavu u svakom pogledu pa i sportskom...zasto se dopustili da mladost iz zg igra vaterpolo u srbiji u cacku ili gdje....prava politika neka je nase nase..a srbijansko ne bi ni trebalo zanimati istinske hrvate....itd

PR
prajdali100
20:18 10.10.2019.

Pa svatko normalan želi Reprezentaciju u Hrvatskom Splitu.Ipak,ima grupica tipova koja nas terorizira i koju treba rasturiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije