Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za prestanak štrajka

Plenković će u 13 sati užem vodstvu HDZ-a predstaviti Vladinu ponudu sindikatima

Andrej Plenković
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
02.12.2019.
u 12:49

Plenković očito želi izvijestiti članove vodstva HDZ-a o tijeku pregovora sa sindikatima koji bi napokon mogli dovesti do dogovora i prekida štrajka. Potom se u 19 sati sastaje Predsjedništvo HDZ-a i Nacionalno vijeće stranke

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sazvao je u 13 sati uže vodstvo HDZ-a uoči nastavka pregovora sa školskim sindikatima u 14.30 sati, na kojem će najbližim stranačkim suradnicima prezentirati zadnju ponudu sindikatima.

Ta ponuda glasi: povećanje koeficijenta učiteljima u tri navrata tijekom 2020. i 2021. godine. Plenković očito želi izvijestiti članove vodstva HDZ-a o tijeku pregovora sa sindikatima koji bi napokon mogli dovesti do dogovora i prekida štrajka. Potom se u 19 sati sastaje Predsjedništvo HDZ-a i Nacionalno vijeće stranke.

– Vladina ponuda financijski je održiva, izlazimo u susret učiteljima jer se ide u smjeru izmjene koeficijenta. Time pokazujemo da nam je stalo do dostojanstva učitelja, a ponajviše do prestanka štrajka i da djeca napokon krenu u školu˜– poručio je izvor iz Vlade za Večernji list.

Komentara 11

Avatar Šipo
Šipo
13:22 02.12.2019.

Ajde priznajte pravi razlog štrajka, smeta vas što će Hrvatska predsjedati EU-om. Toliko ste prozirni da bi i dijete od 6 godina shvatilo o čemu je riječ.

ZA
zarko815
21:21 02.12.2019.

Ova sramota od štrajka i maltretiranje nacije najviše je naštetila učiteljima koji su izgubili i ono malo ugleda i dostojanstva koje su imali. Postali su ruglo i sprdnja nacije koje su sindikati vodili kao male majmune.

Avatar atrpimir
atrpimir
13:13 02.12.2019.

el bahati nudi povećanje koeficijenta samo učiteljima! Što je sa računovođama, tajnicama, spremačicama, spremačima, domarima, kuharima i kuharicama? zar su oni manje vrijedni?! ako ovo sindikalne vođe potpišu, a ne bi me čudilo s obzirom da je špremica sa milanovićem smanjila satnicu likovnjacima i tehničarima, mogu se oprostiti od svog članstva i beneficija koje im članstvo omogućava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije