Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANSKI DVORI

Plenković primio članove Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije: Suradnja države i Katoličke crkve dobra

plenković, svećenici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
09.01.2017.
u 14:44

Sastanku su nazočili i ministar državne imovine Goran Marić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Davor Božinović te ravnatelj Ureda komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić, stoji u priopćenju.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Banskim dvorima članove Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije pri čemu je istaknuto kako je suradnja države i Katoličke crkve dobra, a posebno je izraženo zadovoljstvo vrlo otvorenim dijalogom, priopćeno je iz Vlade i HBK.

Premijer Plenković rekao je kako se sva otvorena pitanja trebaju rješavati zajedničkim dogovorom, te kako rad Mješovitih komisija i povjerenstava Vlade RH i HBK treba intenzivirati kako bi se pitanja od zajedničkog interesa mogla rješavati.

Razgovaralo se o načinu rješavanja pitanja suočavanja s prošlošću, a članovi Stalnog vijeća HBK dali su potporu najavi predsjednika Vlade kako će se to pitanje rješavati sustavno, pluralistički i institucionalno.

Jedna od tema razgovora bila je i reforma školstva, za koju je predsjednik Vlade rekao da se nastavlja, a predsjednik Stalnog vijeća HBK mons. Želimir Puljić naglasio je kako pozdravlja ta nastojanja te da reforma mora biti oslobođena ideoloških premisa.

U razgovoru je istaknuta važnost dovršetka postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca.

U izaslanstvu HBK bili su predsjednik HBK zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, potpredsjednik HBK zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša te generalni tajnik HBK mons. Enco Rodinis.

Sastanku su nazočili i ministar državne imovine Goran Marić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Davor Božinović te ravnatelj Ureda komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić, stoji u priopćenju.

>> Premijerovi ljudi okupljanju stručnjake: U Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću bit će uključen i HAZU

Komentara 15

MA
mateoo
09:51 09.01.2017.

Je li "suho zlato" dobilo dozvolu za prijeme hr.biskupa od svog boosa Pupya?

MA
mateoo
09:58 09.01.2017.

Vjerovato ce biti u drustvu Pupya i Porfirije i nada ti se da ce zapjevati:" sto se ono na Dinari sjaji - kokarda na Djujicevoj glavi". A lijepo Porfirije pjeva i :"mala moja nemoj da te ljube dijeca, vec ti cekaj svoga mitraljezca". hahahaha!

SM
SmellsLikeŠit
09:59 09.01.2017.

Kaj nema važnijih stvari npr. odlazak mladih,demografija,350 tisuća blokiranih, 300 tisuća nezaposlenih... a on se sa popovi sastaje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije