Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijepljena prva osoba u Hrvatskoj

Plenković: Čestitam gospođi Aničić. Uvjeren sam da će se veliki broj građana cijepiti

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
27.12.2020.
u 10:23

Čestitam gospođi Aničić, vedra je duha i zadovoljna što je mogla primiti cjepivo, kazao je premijer

Štićenica Doma za starije Trešnjevka u Zagrebu Branka Aničić prva je osoba koja se cijepila protiv koronavirusa. Premijer Andrej Plenković nazočio je ovom povijesnom danu.

"Zaista sam sretan u ime Vlade, što je konačno započelo cijepljenje u Hrvatskoj", kazao je premijer." Napravili smo plan, pripremio ga je HZJZ, ravnomjerno. Ove prve doze idu onima koji su najugroženiji i oni koji su najizloženiji, a to su radnici u zdravstvenim i socijalnim ustanovama", dodao je. "Čestitam gospođi Aničić, vedra je duha i zadovoljna što je mogla primiti cjepivo", dodao je.

"Dobili samo 9750 doza. Naša je politička odluka je bila da trebaju dobiti oni kojima cjepivo mora spasiti život. Bit će vremena za takvu vrstu cijepljenja demonstracija da se više osoba cijepi", kazao je premijer na pitanje zašto se članovi Vlade nisu simbolično cijepili.

"Ja sam uvjeren da će se ogroman broj građana cijepiti. Mislim da je svima dosta života koji nije uobičajen", kazao je Plenković.

"Od danas ujutro otvoreno je novo poglavlje borbe protiv koronavirusa. Od danas počinjemo koristiti jedno moćno oružje i epidemija i pandemija će prestati", kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. 

Video: Plan cijepljenja

"Pfizerovo cjepivo će nam stizati do 9. mjeseca. 270.000 doza Pfizerovog cjepiva stiže do ožujka, očekujemo i Modernino cjepivo, nadam se da će biti šire od Pfizerovih doza. Prvo ćemo cijepiti sve najugroženije pa onda sve starije od 65. godina", rekao je Capak.

 

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar Terra
Terra
10:41 27.12.2020.

"Mislim da je svima dosta života koji nije uobičajen", kazao je Plenković. Naravno, nije uobičajeno u normalnim zemljama tako lagati i izigravati ljude iz dana u dan sa svojim ispraznim birokratskim jezikom. Ne imati mošnje za istinske ekonomske reforme i prebacivanje na tržišnu ekonomiju, Krasti referendume, imati mito i korupciju gotovo kao članak statuta partije, kažnjavati ljude za manje prekršaje drugima progledavati kroz prste za gnjusna kriminalna djela itd itd. Ali dobro....kakav narod takva vlast. Sve je jasno.

TE
tek
10:35 27.12.2020.

Ja sam mislio da će prvi cijepiti presjednik i premijer? On reći da prebolio koronu, a koliko nas prehodalo koronu da to i nezna

NE
Neonacionalist
10:47 27.12.2020.

Pa što se Plenkijeva vlada ne cijepi prva da budu primjer naciji i onda ćemo im svi mi čestitati . Uostalom zar nije najvažnije da nam državno vodstvo bude sigurno i zdravo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije